25-30 jelöltnél tartanak a kétfarkúak

25-30 jelöltnél tartanak a kétfarkúak

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nagyjából 25-30 jelöltjének sikerült már elegendő aláírást összegyűjteni ahhoz, hogy elindulhasson a tavaszi országgyűlési választáson egyéniben – mondta Kovács Gergely pártelnök a Partizánnak adott vasárnap esti interjújában.

Az országos listához legalább 71 egyéni jelölt kell, Kovács Gergely elmondta, hogy úgy számol, hogy ez meglesz, sőt, azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy akár 80 jelöltjük is indulhat.

Az állami kampánytámogatásból a korábban már megpályáztatott civil ötletek megvalósítására 300 millió forintot terveznek elkölteni, és a maradékból kampányolnának. Az egyéni jelölteknek járó 1 millió forintot viszont nem tervezik felvenni, ezt az összeget ugyanis vissza kell fizetni, ha az adott jelölt nem ér el 2 százalékot a választáson. Elárulta azt is, hogy a pártlistájuk első két helyén a két társelnök, vagyis Döme Zsuzsa és ő lesznek.

Az esetleges visszalépésekről és a billegő körzetekről csak akkor tudnak majd egyáltalán beszélni, ha 71-nél több helyen össze tudják szedni a jelöltjeik az induláshoz szükséges aláírásokat. Az MKKP-szavazókról azt mondta: „Ezeknek az embereknek én hiába mondanám, hogy szavazzanak az MSZP-re.” Kovács szerint a szavazóiknak várhatóan 4 százaléka fog egyéniben az egyesült ellenzéki jelöltre voksolni. Gulyás Márton többszöri kérdésére ugyanakkor Kovács Gergely kimondta, hogy ezúttal támogatja a taktikai szavazást, vagyis hogy egyéniben az esélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzanak.

Azt is mondta, hogy kellemetlen, hogy Bayer Zsolt kampányolt amellett, hogy az emberek írjanak alá nekik. Ha Bayer segíteni szeretne a pártnak, akkor jobban tenné szerinte, ha csöndben maradna. Az MKKP társelnöke azt mondta, hogy Fidesz-szavazók aláírásait legszívesebben megennék, egyben kérte a kormánypárti szimpatizánsokat, hogy semmiképp se írják alá az MKKP-s képviselőjelöltek íveit. Ha csak fideszes aláírásokkal lenne esélyük elindulni a választáson, akkor inkább nem indulnának, mondta.

Elképesztően sokat költött a Fidesz-kormány arra, hogy a rosszat hozzák ki az emberekből – mondta. Neki személy szerint az a legnagyobb baja a NER-rel, ahogyan gyűlöletkampányokkal motiválja a magyarokat arra, hogy rájuk szavazzanak. Emellett a korrupció ellen szeretne leginkbb küzdeni, erről szól a párt programja, amelynek célja a közbeszerzési rendszer korrupciómentesítése lenne.

Koalícióba nem mennének az ellenzékkel, de egy Márki-Zay-kormányt kívülről tudnának támogatni – mondta.

Az is felmerült, hogy honnan indított több mint 90 jelöltet az a párt, amelyiknek a párttagsága ennél lényegesen kevesebb, 50 fő körüli. Kovács Gergely erre úgy válaszolt, hogy elsősorban párttagokat vagy olyan régóta ismert passzivistákat igyekeztek elindítani, „akiknek ne adj isten még humora is van”, de vannak az elmúlt hónapokban előkerült jelöltek, akiknek a helyzete lényegesen nehezebb, mert ők olyan helyen indulnak, ahol nem igazán van élő MKKP-s szervezet.

(via Telex)