Hadházy Ákos jelentkezett, hogy letenné az esküt, de még nem kapott időpontot

Hadházy Ákos jelentkezett, hogy letenné az esküt, de még nem kapott időpontot

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az atv.hu információi szerint Hadházy Ákos megválasztott képviselő már jelezte a házvezetésnek, hogy le kívánja tenni az esküt.

A portál kérdésére Hadházy Ákos megerősítette ezt az értesülésüket, emlékeztetve rá, hogy korábban nyilvánosan elmondta, hogy le fogja tenni az esküt. Érdeklődésükre Hadházy azt is elárulta, hogy a házvezetéstől nem kapott még időpontot az eskü letételére.

Eredetileg Hadházy Ákos a Momentum frakciójának tagja lett volna, ám miután a párt a korábbi kijelentése ellenére mégis elment a parlament hétfői alakuló ülésére, kenyértörésre került sor. A képviselő hétfőn előbb Kisvaszaron, majd a Parlament előtt tartózkodott, de nem ment be esküt tenni. Azt ugyanakkor közölte, hogy később le fogja tenni a parlamenti esküt.

Szerdán egyébként terjedelmes írásban magyarázta el Hadházy Ákos, hogy miért nem vett részt az Országgyűlés alakuló ülésén és miért nem vállal semmilyen pozíciót a parlamentben. – Jól megfontoltam, tudatosan távol maradtam, nem kívántam legitimálni a rendszert azzal, hogy ünneplőbe öltözve meghallgatom Áder Jánost meg a választási bizottság elnökét, amint elmondják, hogy minden a legnagyobb rendben volt a választásokkal. Ugyanebből a megfontolásból nem vállalok semmilyen pozíciót az Országgyűlésben, még bizottsági tagságot sem, így ebben a ciklusban is én leszek a legkevesebbet kereső képviselő – kezdte gondolatmenetét a képviselő a saját honlapján közölt írásban.