Néhány helyen mintha nem akarná annyira tudatni Hoppál Péter, hogy fideszes jelölt

Néhány helyen mintha nem akarná annyira tudatni Hoppál Péter, hogy fideszes jelölt

Hoppál Péter (Fidesz) választási plakátja, kékben (Fotó: Hoppál Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kék az uralkodó szín azokon a hivatalos Hoppál Péter-plakátokon, amelyekkel Komlón és néhány kisebb településen igyekszik a választók kegyét elnyerni a Fidesz baranyai képviselőjelöltje – írta meg a Szabad Pécs.

Ezeken a plakátokon nyoma sincs sem a Fidesz nevének vagy logójának, de még a narancsszínű sávnak sem, egyedül egy narancssárga x utalhat a pártra. A szlogen pedig Komlón a Hajrá, Komló! Máshol a Nemzet, család, biztonság, piros-fehér-zöld színben. Ezek mellett azért természetesen vannak normál, narancssárga fideszes egyenplakátjai is a politikusnak, a Fidesz és a KDNP logójával, valamint az Előre menjünk, ne hátra kampányszlogennel, Pécsen például már azokat lehet látni.

A Szabad Pécs szerint Hoppál színváltását egy politikához közeli, belsős mérés is ösztönözhette, amely szerint nem áll jól.

Hoppál Péter legutóbb azzal vétette észre magát, hogy hétfőn a tápkábel kihúzásával elsötétítette a képet a pécsi főtéren álló ellenzéki kivetítőn. Azt mondta utána a Szabad Pécsnek, hogy polgári engedetlenségből cselekedett. Kedden viszont új magyarázattal állt elő, közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy lépni kellett, hogy „megállítsuk Gyurcsány hazugsággyárát”. Hozzátette: tettével elnémította „azt a hazugságözönt”, amely a kivetítőből „folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat”.

A parlamenti választáson közös jelölteket állító ellenzéki pártok részéről Mellár Tamás és Szakács László – akik Baranya megye 1. és 2. választókerületében jelöltként indulnak – egy keddi sajtótájékoztatón tisztességtelen kampányeszközök alkalmazásával vádolták tettéért Hoppált, akinek Szakács lesz az ellenfele vasárnap.