Orbán Zalaegerszegen: most tapasztalat és nyugalom kell

Orbán Zalaegerszegen: most tapasztalat és nyugalom kell

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya átadóünnepségén Zalaegerszegen 2022. március 26-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez most egy más időszak, most nyugalom, tapasztalat és megfontoltság kell, ezen „nemcsak a békénk és a biztonságunk múlik”, hanem a jövőbeli tervezés is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Zalaegerszegen.

A kormányfő a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya átadásán hangsúlyozta: emellett jó gazdaságpolitika kell, amely nyitva hagyja a lehetőségét annak, hogy a tesztpályához hasonló beruházások legyenek még a nehéz időszakokban is Magyarországon.

Hozzátette: „ha nincsenek ilyen nagy fejlesztések a nehéz időkben, akkor hiába jönnek el a jó idők, nincs előkészítve annak a lehetősége, hogy a jó időket kihasználjuk”.

Az MTI tudósítása szerint a kormányfő korábban a zalaegerszegi Lynx harcjárműgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján  vett részt. Ott azt mondta, hogy a magyar-német hadiipari együttműködés már korábban kezdődött, ami jó esélyt ad arra, hogy tartós legyen.

Beszédében kiemelte: a magyarok pontosan tudják, hogy az a legjobb háború, amelyet sikerül elkerülni.

„Bismarcktól tanultuk még a 19. század végén, hogy minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély a háborúra”. És a vaskancellárnak igaza volt: minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély, hogy belekeveredünk egy háborúba - fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: tehát „amikor hadsereget építünk”, akkor „persze készülünk a legrosszabbra, de valójában utat nyitunk a kedvező jövő számára is”.

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!