Toroczkai László beül a parlamentbe

Toroczkai László beül a parlamentbe

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszél a párt eredményváróján 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Le kell mondania a sokszor hivatkozott ásotthalmi polgármesterségéről Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk elnöke és listavezetője ugyanis beül az Országgyűlésbe. Dúró Dóra elnökhelyettes árulta el a Spirit FM műsorában, hogy pártelnökük egyben a frakcióvezetőjük is lesz. – Ő az, aki személyes példát is mutatva munkabírásból és elkötelezettségből, győzelemre vezette ezt a mozgalmat – fogalmazott.

A politikus arról is beszélt, hogy nagyon komoly ellenszélben kampányoltak: a globális techcégek gátolták őket, például a kampányban törölték a Facebook-oldalukat, ráadásul a fideszes médiabirodalom sem adott nekik lehetőséget. Ennek ellenére bejutottak az Országgyűlésbe több mint 7 százalékkal és a jelenlegi tudásunk szerint 7 képviselőjük is beülhet a majd a parlamenti patkóba. Számukra ez csak a kezdet, hiszen ezek után sokkal több erőforrásuk lesz és bíznak benne, hogy „a további növekedés évei következnek”.

Dúró Dóra a vasárnapi eredmények kapcsán megjegyezte: ez egyértelmű üzenet volt a választóktól, hogy ellenzékváltásra van szükség.