Trump a Twitteren hergel

Trump a Twitteren hergel

Donald Trump amerikai elnök integet útban egy helikopterhez, amely a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba szállítja a washingtoni Fehér Házból 2020. október 2-án. Trump elővigyázatosságból, orvosai tanácsára ment kórházba (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gurzó Ákos jelenti az Egyesült Államokból:

Helyszíni sajtóinformációk szerint beszédet mond amerikai idő szerint délután vagy kora este Joe Biden demokrata elnökjelölt. Az újraválasztásáért küzdő Donald Trump közben a Twitteren hergeli híveit.

A Biden-kampánystábtól származó információk szerint beszédet fog mondani pénteken a demokrata párti politikus. A pontos időpont és helyszín nem ismert, de az elmúlt napok tapasztalatai szerint a wilmingtoni kongresszusi központ tűnik kézenfekvőnek. Eredetileg itt alakították ki a november 3-i választások éjszakájára az eredményváró buli helyszínét, színpaddal, fény- és hangtechnikával, valamint a médiaállásokkal. A helyszín azóta is változatlan, folyamatosan tartanak hang- és fénypróbákat, hogy bármikor készen álljanak a Biden-bejelentésre. 

Mindeközben Donald Trump a Twitteren hergeli híveit a Fehér Házból. Reggel a pennsylvaniai hírekre ébredve a philadelphiaiakat sértegette. Utána arról írt, hogy a „radikálisan baloldali demokraták” szenátus elleni támadása miatt felértékelődik az elnökség. Majd világba kiáltotta a kérdést, hogy hol vannak a hiányzó katonasági szavazólapok Georgiában.