100 ezer Pfizer-vakcinára lehetne jelentkezni pénteken, csak nem működik a rendszer

100 ezer Pfizer-vakcinára lehetne jelentkezni pénteken, csak nem működik a rendszer

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája Bakos Ilona háziorvos miskolci rendelőjében 2021. április 20-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Rendkívüli oltási akció lesz ma: a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében – értesült az Origo. Az internetes lap azt írta, az időpontokra a foglalási lehetőség a reggeli órákban nyílik meg, és előreláthatóan 10 órától már kezdődhet az oltás a Pfizerrel is (természetesen mellette a Sinopharmmal is folytatódik). Emellett már a jövő heti AstraZeneca oltásra is nyitva van az időpontfoglaló.

Azok foglalhatnak időpontot az eeszt.hu oldalon, akik eddig regisztráltak a koronavírus-vakcinára. Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások, akár este kilencig. Az Origo úgy tudja, hogy 100 ezer Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy pénteken ezt mind sikerül beadni – írja az MTI a portál alapján.

A Magyar Hang azt tapasztalta egész reggel, hogy rendkívül lassan működött a portál, komoly türelem kellett kivárni, míg megjelentek a kiválasztott oltópont időpontjai, és nem mindenhol volt még Pfizer-lehetőség. A 444 viszont két olyan olvasójáról is írt, akinek még 6 óra előtt sikerült időpontot foglalnia.

Kollégáinknak nem igazán működött a rendszer, többször is teljesen leállt. 8 óra előtt pedig ez az üzenet jelent meg rajta: „Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük!”

Bár a hivatalos koronavírus tájékoztató oldalon péntek reggel nyolcig egy szó sem volt erről a lehetőségről, Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth rádiós reggeli interjújában megerősítette a hírt. Azt mondta, hogy az érettségik után, május 10-ét követően elkezdik oltani a 16 és 18 év közöttieket, Pfizer vakcinákkal. Pénteken még tudnak másokat is oltani ezzel a vakcinával, szombattól viszont nem, mert azokat félreteszik a fiataloknak. Vagyis másoknak legközelebb hetek múlva juthat csak ilyen oltóanyag.

A kormány 4 millió beoltotthoz kötötte a további nyitást, Orbán Viktor péntek reggeli közlése szerint 3 millió „kilencszáztizenvalahányezernél” tartottak csütörtök este. Előző reggel 3 millió 870 ezret jelentettek, vagyis kevesebb mint 50 ezer embert tudtak beoltani. Pénteken a 4 millióhoz 90 ezer beoltott kell. A miniszterelnök ennek ellenére bejelentette a szombati nyitást, mert mint mondta, biztosan meglesz a 4 millió beoltott.

Miután már legalább egy órája teljesen leállt az online foglalási felület, megérkezett a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye, mely szerint „az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. A regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor Pfizer vakcinára is megnyílik az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az oltásra – kórháztól függően – ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor. A mai napi foglalásokhoz összesen 100 ezer adag Pfizer vakcina oltását ajánlják fel. Az online időpontfoglaló emellett továbbra is nyitva van Sinopharm oltásokra és a már jövő heti AstraZeneca oltásra is.”

Ők 8 órás regisztrációkezdést írtak, ehhez képest, aki tudott foglalni, annak hajnalban sikerült, 8 órakor már javában állt a rendszer.

11 órakor még mindig nem működik semmi, az emberek közben elindultak az oltópontokra, hátha sikerül Pfizerhez jutniuk.

Az operatív törzs délben azt közölte, hogy terheléses támadás történt, melyet „felelőtlen emberek” okoztak.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Kötöttfogás Extra

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Zubreczki Dávid

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?