103-ra nőtt az ismert fertőzöttek száma Magyarországon

103-ra nőtt az ismert fertőzöttek száma Magyarországon

Az új koronavírus-járvány miatt „Maradj otthon!” feliratot vetítenek egy belvárosi ház falára Budapesten 2020. március 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték szombat reggel 8 óra után a hivatalos honlapon. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár. Egyéb tájékoztatás nem szerepel a honlapon a fertőzöttekről, akik száma pénteken még 85 volt.

A gyógyultak száma szombat reggel is hét volt, karanténban 117-en vannak, 1-el többen, mint pénteken. Az elvégzett tesztek száma 3447, ez 440-es növekedés egy nap alatt.

Az elhunytak száma péntek este négyre nőtt. Egy 53 éves magyar férfi halt meg, aki többszörös krónikus betegségben szenvedett, Még aznap egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi haláláról is beszámolt az operatív törzs.

Újabb koronavírusos beteg hunyt el | Magyar Hang

A járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat – hangsúlyozzák a honlapon.

Címkék: koronavírus