Nagy Blanka beolvasott Kövér Lászlónak

Nagy Blanka beolvasott Kövér Lászlónak

Nagy Blanka (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Nagy Blanka politikai aktivista Kövér Lászlónak, az Országgyűlés fideszes elnökének a szavaira, aki a trágár beszédéről elhíresült 19 éves diáklányt emlegette egy egyetemi előadásában. Kövér úgy fogalmazott, hogy Nagy Blankát a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle.

Nagy Blanka hvg.hu-nak küldött üzenetében arról írt, hogy bár államelmélet-órára kellene készülnie, mégis fontosabbnak érzi, hogy helyreigazítsa Kövért. Miközben korábban a Fidesz volt az, amelynek volt bátorsága a hatalommal szemben felszólalni, most ezt ő teszi meg. Azt írta, hogy Kövérék már semmi olyan értéket nem képviselnek, ami elméletileg a Fidesz. Se nem fiatalok, se nem demokraták, se nem keresztények, és még csak véletlenül sem konzervatívok. – Maguk egyszerű, öltöny-nyakkendős csalók, akik azt hiszik, hogy övék a világ. De nem – fogalmazott.

Nagy Blanka azt írta, hogy ő maga nem Fidesz-ellenes, hanem rezsimellenes. – Ha bármelyik más párt csinálná azt az undorító aljasságot, amit maguk itt művelnek, akkor azt az adott pártot is ugyanúgy megvetném. Nem a személyekkel van a bajom, hanem a személytelenséggel. Azzal, hogy maguk mindenben a lopási lehetőséget látják – írta.

Hozzátette azt is, hogy a munkájukkal van baja. – Azzal, hogy valami a triplájából készül el, mégis silányabb a minősége. Azzal van a bajom, hogy kihagynak minket a jövőnkből – jegyezte meg. – Álljanak hátrébb eggyel, és hagyjanak fel a politikával. A maguk ideje lejárt. Az én generációm uszítások helyett párbeszédet akar, civakodás helyett érveket, korrupció helyett tisztességet, és hazugságok helyett pedig igazságot. Én ezen szeretnék dolgozni. Elsősorban országot kell építeni, nem pártot – szokta mondani egy nagyon kedves barátom. Én a párbeszéd híve vagyok. És önök? Mi szívesen tárgyalunk magukkal. És önök szívesen tárgyalnának a generációmmal? Ha igen, akkor kerítsenek rá alkalmat – zárta sorait Nagy Blanka.