Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Törvényt módosítanak, hogy az új győri polgármester orvos maradhasson

Szerző: | 2020. január 27., 12:00 | Belföld

Dézsi Csaba András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jöhet a lex Dézsi, törvényt módosítanak annak érdekében, hogy polgármesterként is maradhasson kardiológus Győr frissen megválasztott fideszes polgármestere. Az ATV.hu szerint erre még a vasárnapi időközi polgármester-választás előtt ígéretet kapott Dézsi Csaba András a Fidesztől.

HIRDETÉS - AIP

Kövér László házelnök egy korábbi kampányvideóban emlegette, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa megválasztás után sem fogja cserben hagyni betegeit. Emiatt is érdeklődött az ATV, hogy tovább folytathatja-e városvezetőként is kardiológusi munkáját. Miközben erre rábólintottak, a hatályos jogszabályok alapján nem lenne rá lehetőség. Polgármesterek ugyanis nem lehetnek egyidejűleg orvosok, egészségügyi dolgozók.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
Győr választott – Dézsi Csaba András: Mindenki polgármestere leszek | Magyar Hang

A várható módosítást már most lex Dézsinek nevezik, amivel Rácz Zsófia után ő lehet a következő kormánypárti potentát, akinek érdekében jogszabályt írnak rá. De emlékezhetünk 2010-ből a lex Borkaira is, amikor alkotmányt módosítottak annak érdekében, hogy fegyveres testületek tagjai leszerelésük után csak három évig ne indulhassanak választáson. Korábban ez öt év lett volna, de az megakadályozta volna a 2006-ig honvéd alezredes Borkai Zsolt indulását.

Dézsi Csaba Andrást azt követően választották vasárnap polgármesterré, hogy a luxushajós botrányba keveredett Borkai Zsolt a megválasztatása után lemondott tisztségéről. Dézsi ellenfele Pollreisz Balázs volt, akit jelentős különbséggel tudott legyőzni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Borkai Zsolt, Dézsi Csaba András, Győr, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest