Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az Index elfoglalása után most a 24.hu kerül sorra a Centrál tulajdonosa szerint

Szerző: | 2020. július 27., 11:47 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index után most a 24.hu-t is működtető Centrál Médiacsoportot támadja a kormány – nyilatkozta a Politicónak Varga Zoltán, a csoport tulajdonosa. A Hvg.hu szemlézte interjúban Varga úgy fogalmazott, a kormánypárti média lejáratókampányának célpontja a cég, illetve ő maga személyesen. A lapnak kifejtette, a propagandamédia cikkei jellemzően arról szólnak, hogy a médiacsoport vezetője nem fizet adót, nem fizeti rendesen az alkalmazottait, és hogy rossz ember.

HIRDETÉS - AIP

– Sarokba akarnak szorítani, el akarják rettenteni az alkalmazottaimat, hogy végül elhagyják a céget – fogalmazott Varga, hozzátette, a független média, amilyen az Index is (volt), szúrja a hatalom szemét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A Centrál Médiacsoport tulajdonosa kifejtette, szerinte az Indexnél eleinte nagyin finom változások lesznek csak, még a kormányról is írnak majd kritikus cikkeket, de a 2022-es választásra már egyértelmű lesz az irány, és a portálnak a hatalom mondja majd meg, miről és mit írhat.

A Politico megjegyzi, hogy a Centrál Médiacsoport összesen 7,5 millió embert ér el havonta, ami Varga szerint egy rémisztő szám a hatalomnak, és komoly fejfájást okoz a kormánynak, hiszen az általuk uralt médiacégek kisebbek. A kormányzati médiakonglomerátum, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kapcsán Varga úgy fogalmazott, hogy az nem más, mint „hülye kormánypropaganda”. Arra a kérdésre, hogy az Index és a 24.hu (potenciális) bevétele után maradna-e még független média Magyarországon, Varga azt felelte: nyilvánvalóan, de sokkal kisebb lesz.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 24.hu, Centrál Médiacsoport, Index, sajtószabadság


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest