„Amit a Jobbik elkövetett, arra nincs mentség” – véli a volt jobbikos Bencsik János

„Amit a Jobbik elkövetett, arra nincs mentség” – véli a volt jobbikos Bencsik János

Bencsik János (Fotó: Bankó Gábor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A haragból és frusztrációból táplálkozó olcsó lájkvadászat sajnos az egész politikai elitet a sárba rántotta, de amit a Jobbik tegnap elkövetett, arra nincs mentség és nincs magyarázat – erről írt közösségi oldalán Bencsik János független parlamenti képviselő. A politikus maga is jobbikos volt, ám Jakab Péter elnökké választását követően ott hagyta a pártot, majd saját mozgalmat alapított Polgári Válasz néven. Bencsik azt kritizálta, hogy a Jobbik egy olyan képet osztott meg, amelynek egyik oldalán Donald Trump hívei egy kereszttel láthatóak, míg a másikon – szintén kereszttel a kezükben – Orbán Viktor hívei. A Jobbik szerint a kép azt volt hivatott illusztrálni, hogy valójában a fideszes politikusok „nem a kereszténység, hanem a gyűlölet katonái”.

https://www.facebook.com/bencsikjanos1985/posts/3368523786590376?cft[0]=AZXHTgZ2CEVby5w5HKkJF5_rDitONInmxMzojx5WzhEqzDNqeWUiPgOAwRVoEBLVuTdqK0MPfoXtmo33jxCnDHKkrYAxhCZMsoZx4Osb8QFGRty7ReHcj018JQt06hwLx9qKR-QUBzDRXINgvcz0bV-HvhAd1xX602CSjnc7dszVaWb_uIUJh4bgzCTboV-glK8&tn=%2CO%2CP-R

Bencsik bejegyzése három szempontot vet fel. Az első, hogy szerinte Krisztus kereszthalála az ember számára a hit, a remény, Isten szeretetének szimbóluma. – Politikai vélemény kifejezésére alkalmatlan, indulatok szítására elfogadhatatlan. Bármelyik „oldalon” és bármilyen kontextusban – írta. A második érve, hogy „a keresztre nem lehet szégyent hozni: arra hull vissza, aki helytelenül használja”. – Most éppen az a párt, amelyik régen adventi keresztállítással hívta fel a figyelmet magára – jegyezte meg. Végül hangsúlyozta, „a Jobbik uszító grafikája akkor is elfogadhatatlan, ha tisztában vagyunk a NER álkeresztény jellegével, képmutatásával, valamint azzal, milyen sokat árt ténykedésük általánosságban a vallásos emberek megítélésének. De fontos tudatosítani magunkban, hogy ha politikai ellenfeleink hamis módon hivatkoznak is számunkra fontos értékekre, arra soha nem lehet válasz ezen értékek lealjasítása.”

Nem Bencsik az első volt jobbikos, aki megszólalt a Jobbik által megosztott kép ügyében. Vona Gábor volt Jobbik-elnök egyenesen úgy fogalmazott közösségi oldalán: „Most tényleg a feszület meg Jézus a legnagyobb probléma a NER-rel? Annyi mindent lehetett volna még róluk mutatni! Miért pont ezt kellett? Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t...”.

Hogyan látja a Jobbik?

A Jobbik a képet azzal magyarázta, bejegyzésük, amit „hiába akarják azt fideszes politikusok és a NER érdekében tevékenykedő emberek szándékosan félremagyarázni”, éppen arról szólt, hogy Trump és Orbán felhergelt fanatikus hívei a feszület mögé bújnak. – Az álkeresztény Fidesz és Orbán Viktor bűnbandája éppen ugyanúgy bújik a kereszt mögé, mint amennyire Szájer József menekült az ereszcsatornán a „keresztény erkölcsösség” köntösében. Ezzel az egész – Kaletáktól és Borkaiktól messziről bűzlő – álkeresztény képmutatással éppen az a céljuk, hogy megpróbálják elhitetni a magyar emberekkel, aki őket támadja, az a kereszténységet támadja. Ezzel szemben a valóság arról szól, hogy miközben a fideszesek keresztény erkölcsösségről papolnak, eközben valójában a magyar emberektől ellopott közpénzmilliárdokból élnek luxuséletet – írták közleményükben.

Címkék: Bencsik János