Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Álnéven bármennyiszer ki lehet tölteni az új nemzeti konzultációt

Szerző: | 2021. február 18., 20:06 | Belföld

A 11. (online) Nemzeti Konzultáció felülete. Forrás: http://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint arról lapunk is beszámolt, csütörtökön elindult az új, immár 11. nemzeti konzultáció, melyen néhány banális kérdésre adhatnak választ a polgárok. Orbán Viktor február 4-én, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján jelentette be, hogy ezúttal az egyszerűbb, online konzultáció keretében mondhatják el a „véleményüket” az emberek a járvány utáni nyitás kérdéseiről.

HIRDETÉS - AIP

A konzultációt lapunk is tesztelte, és meglehetősen furcsa következtetésre jutottunk: a kérdéseket bárki, bármennyi alkalommal kitöltheti. A nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon a regisztrációhoz csupán egy (akár ingyenesen, 3 perc alatt elkészíthető) email címre van szükségünk. Olyan korlát sincs a rendszerbe építve, amivel azonosítani lehetne, hogy a kitöltő például magyar állampolgár-e, vagy hogy egyáltalán létező személy-e, pedig erre kiválóan alkalmas lehetne például az ügyfélkapus bejelentkezés. A rendszer szintén nem rendelkezik a robotok elleni védekezésre más, kisebb „téttel” bíró honlapok által gyakran használt valamilyen eszközzel, például úgynevezett captchával.

Kipróbáltuk azt is, hogy engedi-e a kormány kérdőíve, hogy egy gépről (IP-címről) többször is kitöltsük, és arra jutottunk, hogy engedi ezt is. A rendszert egy azt megelőzően 5 perccel létrehozott emailfiókról, az „[email protected]” (a miniszterelnök 1963-ban született) címmel teszteltük, ahogy cikkünk nyitóképén is látszik. Ezt a kormányzati konzultációs űrlap el is fogadta, kaptunk egy linket a hamis email címünkre, és már mehetett is az ív kitöltése. Amint nyitóképünkön is látszik, a cím vagy épp a telefonszám mezőket nem szükséges kitölteni ahhoz, hogy véleményt nyilvánítsunk.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, nemzeti konzultáció, Orbán Viktor


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest