Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Újabb ügyben függesztették fel Simonka György mentelmi jogát

Szerző: | 2021. február 22., 17:23 | Belföld

Simonka György még mint a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjei (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn délután újabb ügyben függesztette fel a parlament Simonka György fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogát. Ez a legfőbb ügyész indítványozására történt, miután „kétrendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntette miatt” vizsgálódnak a politikus ellen. Korábban 2018-ban függesztették fel Simonka György mentelmi jogát egy bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt már évek óta zajló nyomozás kapcsán. A politikus ugyanakkor kitartott és kitart amellett: ártatlan.

HIRDETÉS - AIP

Ezúttal az a vád Simonka ellen az indítvány szerint, hogy „miután tudomást szerzett az általa szervezett bűncselekmények kapcsán indított adóhatósági eljárásokról, majd a büntetőeljárás megindításáról, utasításai és iránymutatása alapján az általa vezetett bűnszervezet közös védekezési stratégiát dolgozott ki. Az eljárások befolyásolásának ígéretével, anyagi előny kilátásba helyezésével, illetve esetenkénti kifizetésével, valamint nyomásgyakorlással a bűnszervezet tagjai több esetben is sikerrel törekedtek arra, hogy Simonka György és az érdekkörébe tartozó többi, hozzá kötődő tagjának felelősségét nem érintő, illetve azt jelentősen csökkentő vallomások szülessenek.”

HIRDETÉS - AIP

Végül az Országgyűlés 174 igen szavazat mellett döntött a mentelmi jog felfüggesztéséről. Simonka György az erről szóló szavazás előtt nem kívánt felszólalni. A parlament mentelmi bizottsága – a szokásjognak megfelelően – is támogatta Simonka mentelmi jogának felfüggesztését.

Címkék: mentelmi jog, parlament, Simonka György


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest