A kórházi főigazgatóság szerint hazugság, hogy az ózdi kórházban bergamói állapotok vannak

A kórházi főigazgatóság szerint hazugság, hogy az ózdi kórházban bergamói állapotok vannak

COVID ellátás az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán 2021.03 (Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szerint hazugság, hogy az ózdi kórházban olyan állapotok uralkodnának, mint tavaly, az első hullám alatt Olaszországban. Mint ismert, egy éve a bergamói kórházból sokkoló felvételek érkeztek. Az OKFŐ szerint, mind a sürgősségi és akut, mind a covid-ellátást, mind pedig az oltópontok működtetését saját erőforrásból megoldotta, túlterheltség nem áll fenn – írták az ATV-nek.

Mint megírtuk, csütörtökön mondta az Ózdi Városi Televíziónak Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója, hogy „azokat a felvételeket képzeljék el az ózdi kórházban, mint amilyenek tavaly Olaszországban készültek. Ezt éljük meg nap mint nap, óriási terhet ró ránk, mind fizikálisan, mind szellemileg”.

„Hozzánk jönnek harmincasával, negyvenesével” – mondta a riport szerint Bélteczki. A főigazgató elmondta, szerdán negyvenen keresték fel a sürgősségit, 17 embert már haza sem engedtek, szinte mindegyiküknek oxigént kellett adni, többeknek tüdőgyulladása volt.