Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A gyógyszerészeti intézet költözhet a Szabolcs utcai hajléktalankórház helyére

Szerző: | 2021. március 28., 20:07 | Belföld

Fotó: Unsplash/Jonathan Rados

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet helyezhetik el a Szabolcs utcában – írta meg vasárnap délután a Magyar Nemzet. Arról az ingatlanról van szó, ahonnan ki kell költöznie a főváros által működtetett hajléktalankórháznak.

HIRDETÉS - AIP

Lapunk is beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a napokban jelezte, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros. A főpolgármester bejegyzése szerint az ok, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő erre azt közölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat kilenc hónapja tisztában van azzal, hogy a Szabolcs utcai kórház bérleti jogviszonya meg fog szűnni, mivel értesítést kapott erről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Eddig azonban azt nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen intézmény költözne az ingatlanba. A Magyar Nemzet most azt írta, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Információik szerint azért született meg ez a döntés, hogy az intézet a legmodernebb, XXI. századi körülmények között végezhesse feladatait.

A 24.hu közben arra hívta fel a figyelmet, hogy az OGYÉI jelenleg a Zrínyi utcában működik, egy olyan épületben, amit három éve feltűnően olcsón, a becsült árnál milliárdokkal olcsóbban vettek meg az államtól egy MNV-árverésen. A cikk szerint Habony Árpád barátjának, Michael Gagelnek az üzlettársa volt a gyanús állami ingatlanárverés győztese. A Zrínyi utca 3-at azzal a feltétellel vették meg az árverésen 2017-ben, hogy a nyertes köteles volt ingyen bérbe adni az épületet az ott lévő állami szervnek, azaz az OGYÉI-nek határozatlan ideig. A gyógyszerügynökség Szabolcs utcába költözése után tehát más célra is hasznosíthatóvá válik a Four Seasons szálloda hátsó falával határos épület.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: hajléktalankórház, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest