Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Szabad Európa egyelőre nem adja le a Zacher Gáborral készített beszélgetés második részét

Szerző: | 2021. április 17., 14:19 | Belföld

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy lapunk (a független sajtó egészéhez hasonlóan) beszámolt róla, Zacher Gábor toxikológus a múlt héten podcast-interjút adott a Szabad Európának. Az interjúnak a múlt héten csak az első fele jelent meg, a második felét mára ígérték.

HIRDETÉS - AIP

Mégsem jelent meg egyelőre. Az ok az, írta a Szabad Európa, hogy „a beszélgetés egyik következménye ugyanakkor az lett, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Kásler Miklós szakmai tanácsadó testületének elnöke, Kollár Lajos a szaktárca emailcíméről küldött üzenetében 63 szakmai tagozat vezetőjétől kérte, ítéljék meg, etikailag helyes-e, amit Zacher Gábor a Szabad Európának mondott.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Zacher Gábor nap mint nap covid-osztályon dolgozik, és mentőzik, így testközelből származó tapasztalatai vannak arról, hogy milyen is a valós helyzet a fertőzötteket ellátó kórházakban – ott, ahová a nem propagandasajtót már nagyon rég nem engedik be.

És a toxikológus véleménye nem tökéletesen egyezik a kormány narratívájával. Vagy inkább a szöges ellentéte annak. Zacher beszélt arról, hogy már nem is számolja, hány embert tesz lélegeztetőre, és nem ígéri nekik, hogy meg tudja menteni őket. De valószínűleg a hatalom bögyébe leginkább e megjegyzés hatására került:

„Nem szabad ígérni, ez nem az a felelőtlen ígéret, ami mondjuk Orbán Viktor szájából elhangzott, hogy mindenki nyugodjon meg, aki megbetegedik, meg fogjuk gyógyítani. Hát számoljon el azzal a több mint 22 ezer emberrel, aki Magyarországon belehalt a járványba”

Az ügyet a kormány nem hagyta annyiban, és az orvosszakmai szervezeteken keresztül próbált Zacher után menni. Kollár Lajos az Emmi e-mail címéről kérte arra nagyjából 63 szakmai tagozat vezetőjét, hogy ítéljék meg: etikailag helyes-e mindaz, amit Zacher Gábor elmondott. A szakmai szervezetek azonban illetékesség hiányára hivatkozva elhárították a „kérést”.

A Szabad Európa azt írja, hogy a második rész ott pihen náluk, élesítésre készen, de

„A Szabad Európa minden országban, ahol jelen van, a felelősségteljes társadalmi vita színtere és a szabad véleménynyilvánítás fóruma. Ugyanakkor rendkívül fontos számunkra interjúalanyaink bizalma és védelme is, ezért Zacher Gáborral közösen úgy döntöttünk, hogy a vele készített beszélgetés második része egyelőre nem jelenik meg” – írják.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus-járvány, szólásszabadság, Zacher Gábor


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest