Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Véget ért a matematika érettségi, megérkeztek a megoldások

Szerző: | 2021. május 04., 13:52 | Belföld

Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetben 2021. május 4-én. A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak. MTI/Komka Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 Kedd reggel a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáztak.

HIRDETÉS - AIP

A középszintű írásbeli vizsga 180 percig tartott. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldották meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszés szerint oszthatták meg az egyes feladatok között, és a megoldás sorrendjét is meghatározhatták.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A 10-12 feladatot tartalmazó I. lap az alapfogalmak, a definíciók, az egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlott: az A jelű rész három feladatot tartalmazott, a feladatok egy vagy több kérdésből álltak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból állt, amelyek közül a vizsgázó választása szerint kettőt kellett megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

Kora délutánra megérkeztek a matekérettségi második részében található feladatok nem hivatalos megoldásai. Az Eduline jóvoltából ezen a linken megnézhetők.

Többek között a következők voltak a feladatok:

  • Hányadik hatványra kell emelni a 2-t, hogy 512-t kapjunk? 
  • Mennyi egy kutya emberévekben mért életkora?

De volt olyan feladat is, amelyhez térgeometria és a valószínűségszámítás kellett. 

Az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint a 18 feladatból a tizenötös feladatnak inkább a választható kérdések között lenne a helye – de összességében a második feladatlapot sem tartja nehéznek, csak apróbb trükkök és olyan részkérdések vannak benne, amire figyelni kell. A választható feladatok között meglepő, hogy előkerül olyan tematika is, ami kötelező szokott lenni – emelte ki.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: matematika érettségi, valószínűségszámítás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest