Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Átlátszó: a kormány 72,6 millió forinttal támogatta az Atv eszközbeszerzését

Szerző: | 2021. május 06., 16:03 | Belföld

Az Atv kereskedelmi televízió logója a budapesti Kőrösi Csoma Sándor utcában lévő székházukon (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánytól kapott 72,6 millió forintot az Atv-t működtető vállalkozás eszközparkjának megújítására – számolt be az Átlátszó.hu. Mint írják, az Atv Zrt. egy VEKOP-pályázaton (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program) indult és nyert. A társaság beruházásnak összköltsége 148,1 millió forint. Ennek fele önrész, a másik fele támogatás. A támogatás 30 százaléka uniós pénz.

HIRDETÉS - AIP

A portál megkereste a csatornát, amely azt közölte, hogy a televízió leamortizálódott műszaki eszközeinek megújítása elkerülhetetlenné vált. A VEKOP pályázati keret több milliárd forint volt, ami EU-s forrás. Több ezer cég indult és több százan nyertek. Az Atv a 150 milliós projekt több mint felét önerőből állja, ami komoly költség egy ekkora cégnek.

Arra a felvetésre, hogy nem érzik-e visszásnak hogy kormányfüggetlen, kritikus médiaként közpénzt kaptak, azt írták: nem érzik visszásnak a helyzetet, a mostani és korábbi kormányok idején is számos pályázaton vettek részt, többnyire sikertelenül. Hozzátették, az egyenlő mérce jegyében fontosnak tartják felhívni a figyelmét, hogy a kormánytól független nagy kereskedelmi tévén jelentősebb mennyiségű állami hirdetés fut, illetve a kormánnyal erősen kritikus rádió is kapott támogatást a médiahatóságtól. – Egyik esetet se tartjuk visszásnak, amíg a tartalmat nem befolyásolja. Nálunk se fogja, ezt a nézők naponta láthatják a hírműsorainkon – írták.

A Magyar Hang és az Átlátszó egy éve közös munka után mutatta be, hogyan került az Atv Németh Sándor érdekeltségébe egy lichtensteini offshore cég közbeiktatásával.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: állami támogatás, ATV, egyház, Hit Gyülekezete, Németh Sándor


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest