Koronavírus: kiadta a kormány, hogy hol mennyien hunytak el

Koronavírus: kiadta a kormány, hogy hol mennyien hunytak el

Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A K-Monitor közérdekűadat-igényléssel hozzájutott ahhoz az adatsorhoz, amely megmutatja, hogy az egyes magyarországi településeken hány áldozata volt a koronavírusnak március 4-ig – írja a Telex.hu.

A lap felidézi, hogy az operatív törzset és a Nemzeti Népegészségügyi Központot a települések és a sajtó is rendszeresen kérte arra, hogy a sikeres járványügyi védekezés miatt is, közöljék a településszintű adatokat a koronavírussal kapcsolatban, ám ezt mindig megtagadták.

Február végén kértük ki, 90 nap után kaptuk meg azokat az adatokat, amelyek megmutatják: a járvány kezdetétől pontosan egy év alatt, március 4-ig hányan hunytak el a covidjárványban az egyes településeken – írja a K-Monitor a Facebookon.

Hozzátették: a géppel olvashatatlan, szkennelt válaszban Müller Cecília NNK-ja arról számol be, a harmadik hullám felíveléséig 1990 település szenvedett emberveszteséget, összesen 15 659 honfitársunk hunyt el. Azóta ennek sajnos majdnem a duplájánál tartunk.

A K-Monitor készített egy kereshető táblázatot az adatokból, mely itt érhető el. A lista élén Budapest áll, Miskolc, Debrecen, Szeged, Nyíregyháza és Kecskemét követi.

Címkék: koronavírus