Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony felkérte riválisait, közösen írjanak Kína elnökének a Fudanról

Szerző: | 2021. június 06., 09:26 | Belföld

Karácsony Gergely a Fudan elleni tüntetésen (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Felkérem az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, tegyük együtt világossá, írjuk meg közösen hivatalos levélben Kína elnökének, egyben a Kínai Kommunista Párt főtitkárának, valamint a kínai miniszterelnöknek: 2022-ben a kormányváltás után, bármelyikünk is vezeti az új kormányt, nem épül meg a kínai kommunista egyetem Budapesten, megépül viszont a Diákváros, és nem kérünk, nem akarunk több mint 500 milliárd adósságot Kínától – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester a szombati Fudan-ellenes tüntetést követően.

HIRDETÉS - AIP

Mint írta, „bár a kormány meghátrálásba, ködösítésbe kezdett az ügyben, ismerjük őket, ezért holnap elkezdem az egyeztetést Dobrev Klárával, Jakab Péterrel, Fekete-Győr Andrással, Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel a közös kiállásról”.

– Megtisztelt az a sok ezer ember, akik eljöttek a szombati tüntetésre. Nem csak a kínai kommunista egyetem ellen és a Diákvárosért tüntettünk. De kiálltunk sok milliárd forintnyi közpénz lenyúlása ellen. Kiálltunk Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen. Vagyis nem a kínai emberek ellen, hanem a saját hazánkért, a saját önbecsülésünkért álltunk ki – írta. Posztját azzal zárta: „folytatása következik…”.

Frissítés: Dobrev Klára jelezte közösségi oldalán, támogatja a levél megírását, de abban kéri a többi miniszterelnök-jelölt támogatását, hogy abban ne csak a Fudanról legyen szó, de a Budapest-Belgrád vasútról is, amelynek a megépülését szintén nem támogatja a DK miniszterelnök-jelöltje. – Tegyük egyértelművé Kínának: nem fogjuk eladósítani a hazánkat kínai érdekekért; sem kínai vasútért, sem kínai egyetemért, sem másért, ami nem a tisztességes magyarok mindennapjait szolgálja – írta Dobrev.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: előválasztás, Fudan, Karácsony Gergely


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest