Média1: Vaszily Miklós vizsgálatot indít a Pesti Tv műsorait gyártó cég ellen

Média1: Vaszily Miklós vizsgálatot indít a Pesti Tv műsorait gyártó cég ellen

Vaszily Miklós még a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójaként a V4-országok közszolgálati médiumvezetőinek tanácskozásán Visegrádon, a királyi palotában 2017. november 14-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olyan információk jutottak el Vaszily Miklóshoz, a Pesti Tv társtulajdonosához, hogy elképesztő pazarlás folyik a tévécsatornánál, ezért vizsgálatot indított. A Pesti Tv-s informátorok szerint az általuk összeállított lista igazolja, hogy nem a katásokra vonatkozó törvény változása okozott pénzügyi gondokat a tévécsatornánál, azaz nem az adózási szabályok miatt késtek a fizetések, ahogy azt korábban híresztelték – írja a Média1

A cikk szerint „a Mészáros Lőrinc pénzét is felhasználó Bizalmi Vagyonkezelő Kft. és Vaszily 50 százalékos tulajdonában lévő Progress Media Hungary Kft. (a Pesti Tv tulajdonosa) vállalkozási szerződés keretében, tehát megrendelőként gyártatja a csatorna műsorait Huth Gergely cégével, a Gerilla Press Kft.-vel.”

Vaszily a portálnak elmondta, a Progress Média időre fizet a Gerilla Pressnek, tehát nem ez magyarázta a késedelmes fizetéseket, illetve hogy ennek „nem lett volna szabad előfordulnia. Vaszily reményét fejezte ki, hogy ez még egyszer nem fordul elő”, illetve megígérte, hogy a vizsgálat befejezését követően beszámol a Média1-nek, mire jutottak az ügyben.

A lapnak Huth Gergely programigazgató is nyilatkozott, aki szerint szó sincs pazarlásról, és rágalmakat emlegetett. A cikk szerint „később a programigazgató meglehetősen feldúlva újrahívott bennünket, és azzal fenyegetőzött, hogy meg se említsük a konkrét ügyeket, mert akkor azonnal jogi eljárás vár ránk. Hozzátette: áll a Vaszily által említett vizsgálat elébe.”