Media1: A Hír Tv nézettsége nagyon alacsony, de a Pesti Tv-é ennek is töredéke

Media1: A Hír Tv nézettsége nagyon alacsony, de a Pesti Tv-é ennek is töredéke

A Pesti Tv logója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hír Tv 2020. január 1. és 2020. december 29. között, a kereskedelmileg kiemelten fontos 18–49-es korcsoportban átlagosan 0,39 százalékos közönségaránnyal rendelkezett egész napos adatokat nézve, átlagos elérése a vizsgált korcsoportban mindössze 139 302 fő volt – írja a Media1 arra hivatkozva, megszerezték a Nielsen Közönségmérés által mért 2020-as nézettségi adatokat. A szavazókorúak esetében 1,25 százalékos közönségarányuk, ami 768 102 fős elérést jelent.

A Pesti Tv első nézettségi adata szeptemberből származik, hiszen mint a lap felhívta a figyelmet, ekkor kezdték meg a sugárzást. Az adó a 18 és 49 év közötti korcsoportban 0,04 százalékos közönségaránnyal rendelkezett egész napos adatokat tekintve, átlagos elérésük még a 20 ezret sem érte el ekkor: egészen pontosan 18 936 fő nézett bele a műsorba.

Elérésük azóta valamelyest emelkedett: idén decemberben 37 934 nézőhöz jutottak el, közönségarányuk pedig 0,05 százalék volt egész napos nézettséget tekintve.

A szakportál azt követően szerezte meg az egyébként hétpecsétes titokként kezelt nézettségi adatokat, hogy a UPC Direct műholdas tévészolgáltatás üzemeltetője bejelentette, a csatorna kérésére kivette kínálatából a Hír Tv-t, és helyette annak a Pesti Tv-nek az adása kerül a műsorkínálatban, amelyet a Pesti Srácok nevű kormányközeli internetes oldalhoz köthető.