24.hu: Schadl György bizalmasának naplójában többször is szerepel Rogán Antal kabinettfőnökének neve

24.hu: Schadl György bizalmasának naplójában többször is szerepel Rogán Antal kabinettfőnökének neve

Bonyolult ügy. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke irodájához a bejutást segítő tábla (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eddig feltételezettnél is bizalmasabb kapcsolat lehetett Schadl György, a végrehajtói kar börtönben ülő elnöke és Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke között – legalábbis a 24.hu szerint ez olvasható ki a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt és Schadlt érintő büntetőügy nyomozati irataiból. A lap által megismert dokumentumok szerint a nyomozók részletesen elemezték az ügy negyedrendű vádlottjának, M. V.-nek a naplóbejegyzéseit, valamint a telefonján elmentett szöveges üzeneteket. Ennek azért van jelentősége, mert a férfi Schadl György bizalmas munkatársa volt, aki a végrehajtók elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozott. A telefonjáról lementett bizonyítékok szerint Schadl mindenféle ügyes-bajos dolgát ő intézte, naplóbejegyzései szerint feladatai közé tartozott a készpénz szállítása, autóügyek bonyolítása, a pénzváltás, de Schadl – azóta szintén vádlott – feleségének is vitt olykor süteményt.

E naplóbejegyzések között szerepel egy 2021. április 23-ára rögzített feladat. A délután 4 órára időzített bejegyzés szerint a férfinak Nagy Ádámot kellett felhívnia, és elvinnie hozzá egy autót. A bejegyzés alapján egyértelmű, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnökéről van szó, a sofőr ugyanis feljegyezte a címet, ahova mennie kell. A naplóbejegyzésből nem derült ki, hogy Schadl György bizalmasa milyen autót és miért vitt Nagy Ádámnak. Ezekre a kérdésekre sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda, sem a részben állami tulajdonba került Vodafone igazgatóságába a minap beülő Nagy Ádám nem adott választ, hiába kerestük őket.

Ráadásul a Nagy Ádám név egy másik naplóbejegyzésben is felbukkan. Igaz, ez alkalommal már nem azonosítható be egyértelműen, hogy Rogán Antal jobbkezéről van-e szó, vagy csupán egy névrokonáról. A bejegyzés szerint Schadl emberének 2021. október 8-án egy autókereskedésből kellett elhoznia egy Mini Cabrio típusú gépjárművet, és azt kellett elvinnie egy bizonyos Nagy Ádámhoz. Megjegyzésként az szerepel, hogy 1 120 000 kesztyűtartóba. Ez esetben sem derült ki, hogy pontosan milyen ügylet zajlott, de a bejegyzés alapján több mint egymillió forint készpénzt helyezhettek el az autóban.

A nyomozati anyagok nem térnek ki arra, hogy Rogán Antal kabinetfőnökét kihallgatták-e a hatóságok, és ezt a Központi Nyomozó Főügyészség sem volt hajlandó elárulni a 24-hu kérdésére. A Schadl Györgyöt és Völner Pált érintő büntetőügy vádiratában egyébként nem esik szó Nagy Ádámról, pedig a nyomozati anyagok részletesen foglalkoztak azzal is, hogy feltehetően Schadl segített Nagynak a jogi diplomához szükséges vizsgák teljesítésében.