2,5 milliót követel Kósától a csengeri örökösnő, perel

2,5 milliót követel Kósától a csengeri örökösnő, perel

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Blikk információi szerint a Kósa Lajos kapcsán „csengeri örökösnő" néven ismertté vált P. Mária 2,5 millió forintra perli Kósát, és a Fidesz alelnökének bocsánatkérését is követeli a P. Máriát ért sértőnek ítélt nyilatkozatai miatt. A nő védője szerint a Debreceni Törvényszék befogadta a keresetet.

A védő szerint azt sérelmezik, hogy bár P. Mária Kósa csengeri baráti köréhez tartozott, Kósa mégis bűnözőnek nevezte a sajtóban. P. Mária előzetesben van, de az ügyvéd szerint megilleti az ártatlanság vélelme.

P. Máriát 780 millió forint kicsalásával vádolják, ami fejében hatalmas örökséget ígért az átvert embereknek. Konkrétan azt állította, hogy 1300 milliárd forintot örökölt Németországban az apjától, de ehhez nem tud hozzájutni. A dolog abszurditásához érdemes számjegyekkel leírni az állítólagos összeget: 1300000000000 forint.

Kósa Lajos állítólag maga ajánlotta fel, hogy segít megszerezni P. Máriának az örökséget, amiért hálából a nő a harmadik legnagyobb bank (ami persze nem az övé valójában) negyedének tulajdonjogát ajándékozta Kósának, aki ezt köszönte szépen. Kósa egyébként hat éven át rendszeresen találkozott P. Máriával az örökség ügyében.