40 679 eurójába került a biztosítónak a bécsi magyar nagykövet ittasan okozott balesete

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hónapja írta meg a Telex külügyi forrásokra hivatkozva, hogy nyolc évvel ezelőtt súlyos balesetet okozott ittasan Magyarország bécsi nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Vince. De nemcsak, hogy nem derült ki akkor az ügy a nyilvánosság számára, de a nagykövet a pozíciójában is maradhatott.

Most Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt politikusa kényszerített ki a külügyminisztériumtól közérdekűadat-igénylés révén néhány információt a nyolc évvel ezelőtti balesetről, írja a Hvg. A külügyminisztérium válaszában az egyetlen konkrét információ a biztosító által a károsultnak kifizetett összegre vonatkozik. Eszerint 40 679 eurót fizettek ki, vagyis majdnem 15 millió forintot.

Arra a kérdésre, hogy az ittas vezetés és balesetokozás (amelyet akár börtönbüntetéssel is lehet sújtani) ellenére hogyan maradhatott nagykövet Szalay-Bobrovniczky, nem válaszoltak, arra hivatkozva, hogy az nem közérdekű adat.