4100 tonna hulladékot visznek el a Tétényi-fennsíkról

4100 tonna hulladékot visznek el a Tétényi-fennsíkról

Megkezdődött a hulladék elszállítása a Tétényi-fennsíkról (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdődött a Tétényi-fennsíkon található illegális sitt- és szeméttenger eltakarítása – ezt Karácsony Gergely közölte a Facebook oldalán.

A főpolgármester kiemelte, hogy a XXII. kerületi Tétényi-fennsík Természetvédelmi Terület a főváros legnagyobb kiterjedésű száraz rétjeit magába foglaló terület, számos védett, ritka állat és növényfaj otthona. Mégis voltak olyan emberek, akik az elmúlt években, évtizedekben ezt egy hulladéklerakónak tekintették. A tájékoztatása szerint hosszú előkészítési, tervezési és engedélyezési folyamat után megkezdődtek a szemét és sitt elszállítási munkák (több mint 4100 tonnáról van szó), valamint a tereprendezés és rehabilitáció a Főkertnek és az Fővárosi Közterület-fenntartónak köszönhetően. A munkálatok időzítése nem véletlenül esik a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, így ugyanis minimalizálható a természetvédelmi károkozás veszélye.

Karácsony Gergely szerint az FKF és a Főkert mellett hatalmas köszönet jár a Fővárosi Vízműveknek is, ugyanis az általuk biztosított 70 millió forintos vízbázisvédelmi támogatásból valósulnak meg a természetvédelmi terület élőhely-rehabilitációs munkálatai. Mint jelezte, büszke arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat cégeinek összefogásának, közös munkájának hála, Budapest ismét egy kicsit rendezettebb, tisztább lesz.