444: Schadl félmilliós kenőpénzt ajánlott a szabálytalan építkezése elsikálásáért

444: Schadl félmilliós kenőpénzt ajánlott a szabálytalan építkezése elsikálásáért

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Félmillió forintnyi kenőpénzt ajánlott Schadl György egy ügyintézőnek azért, hogy ne vegyék észre siófoki házának szabálytalan átépítését – a 444.hu hozott nyilvánosságra újabb részletet az általuk megszerzett nyomozati anyagokból.

A cikk szerint a végrehajtói kar letartóztatásban lévő vezetője 2020 nyarán vett meg egy 344 négyzetméteres, kivett művelési ágú, hétvégi ház, udvar megnevezésű belterületi ingatlant Siófokon. A nyomozati iratok alapján a probléma az volt, hogy a fedett terasz miatt az ingatlan beépítése már jelentősen meghaladta az engedélyezett mértéket, és a kerítése is szabálytalan volt.

„Schadl György a (...) általa kialakított jogellenes állapot megtartása érdekében azt tervezte, hogy 500 ezer forinttal megvesztegeti az épület helyszíni ellenőrzésére kijelölt építésügyi szakértőt” – derül ki a nyomozati iratokból. A neki dolgozó építési vállalkozó találkozott is a szakügyintézővel, és meg is találták a megoldást. Nyújtsák be a használatba vételi engedélyt, amit az ügyintéző elfogad, és „mivel sok munkájuk van, annak a valóságtartalmát utólagosan nem is fogják ellenőrizni”.

A 444 megkereste a Somogy Megyei Kormányhivatalt, hogy tudnak-e az ügyről, és milyen lépéseket tettek. Azt válaszolták, hogy az ügyben belső vizsgálat folyik. – A kormányhivatal az építésügyi eljárással kapcsolatos szabálytalanságot megállapította, emiatt az érintett ügyintéző kormányzati szolgálati jogviszonyát megszüntette – közölték.

A siófoki ingatant – a Schadl Györgyöt érintő vagyonelkobzásban – november végén zár alá vette az ügyészség.

Címkék: Schadl György