444: Szöllősi György harmincöt külföldi útját fizette a külügyi tárca hat év alatt

444: Szöllősi György harmincöt külföldi útját fizette a külügyi tárca hat év alatt

Találj valakit, aki úgy néz rád, mint Szöllősi György az ő Viktorára. Szöllősi György és Orbán Viktor. (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat év alatt összesen harmincöt, a Külgazdasági és Külügyi Minisztérium által finanszírozott külföldi utazása volt Szöllősi Györgynek a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének – írta meg a témában közérdekű adatigénylést benyújtó 444 hétfőn. Azt viszont a lap szerint már nem árulták el, hogy Orbán Viktor kedvenc sportújságírójának útjai mennyibe kerültek.

Szöllősi útjai azt követően kerültek a figyelem középpontjába, hogy ő hiába igényelt diplomatavízumot az Egyesült Államokba, hogy megnyissa a jubileumi, 25. Árpád-kupát a chicagói magyar közösség meghívására, nem engedték be. – Csak kormányhivatalnokoknak adnak ki diplomatavízumot, magánszemélyeknek nem – indokolta a döntést akkor az amerikai nagykövetség.

A 444 mostani cikke szerint Szöllősi még 2017-ben kapott diplomata-útlevelet Szijjártó Péter jóváhagyásával, mikor Puskás-ügyi nagykövetté nevezték ki, hogy „koordinálja, segítse mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek a gazdag magyar futballkultúrának állítanak emléket bárhol a világon”. Szöllősi az elmúlt hat évben a külügy pénzén járt többek közt Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Oroszországban is.