48 óránként kér tájékoztatást Orbán Viktor az akciócsoportoktól

48 óránként kér tájékoztatást Orbán Viktor az akciócsoportoktól

Orbán Viktor bejelentés közben 2020. március 12-én dolgozószobájában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét közzétett egy videót Facebook oldalán Orbán Viktor a koronavírussal szembeni védekezésről.

A rövid, alig több mint félperces felvételen az látszik, ahogyan Maruzsa Zoltán államtitkárral – aki egyben az oktatási akciócsoport vezetője – megérkezik a pénteken életre hívott akciótörzsek vezetőinek ülésére. A teremben már vár rájuk – mások mellett – Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Gulyás Gergely, Varga Mihály vagy éppen Rogán Antal és Kovács Zoltán.

Security Check Required

– Azért jöttünk össze, mert vannak akciócsoportjaink, amik 48 órája alakultak meg és minden 48 óra végén jelentést fogok kérni arról, hogy melyik akciócsoport hogy áll – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor pénteken este jelentette be az akciócsoportok létrehozását, akkor, amikor bejelentette az iskolák bezárását is. Ezek között van egy oktatási, amit Maruzsa Zoltán vezet. Egy járványügyi mobil konténerkórház felépítését is elrendelték, illetve létrehoztak egy akciócsoportot ami a létfontosságú vállalatok biztonságáért felel. Nemzetközi koordinációért felelős akciócsoportot is életre hívtak Menczer Tamás vezetésével, míg egy kommunikációsat is, amelyet Kovács Zoltán vezet. Lett a rendkívüli jogrendért felelős akciócsoport Gulyás Gergely vezetésével, illetve egy pénzügyi Varga Mihály vezetésével. Létrehoztak egy a gazdaság újraindításával foglalkozó csoportot is, illetve egy koronavírus kutatócsoport is felállt, megpróbálnak gyógyszert, vakcinát fejleszteni. Van ezen túl egy határellenőrzési akciócsoport is.