91 kilós drogfogás Zsámbékon

91 kilós drogfogás Zsámbékon

A zsámbéki drogfogás (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

226 millió forintot érő kábítószert és több tízmilliónyi készpénzt foglaltak a Pest megyei rendőrök. Az akció egészen hihetetlenül indult.

Csütörtökön délelőtt egy fiatalember hívott rendőrt egy zsámbéki parkolóba azzal, hogy kimentett egy papírbálába szorult kamionsofőrt, ám a jármű rakterében észrevett egy furcsa, fekete csomagot. A járőr kábítószerkereső kutyát kért a helyszínre, eközben pedig ott tartotta a bejelentőt, illetve az időközben könnyebb sérülései miatt ellátott bosznia-hercegovinai sofőrt. Mint kiderült, a csomagban valóban drog volt, mégpedig 8 kilogrammnyi – az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján – delta-9THC-t tartalmazó anyag.

A kihallgatások közben azonban kiderült, hogy ez csak csepp a tengerben, ráadásul az elsőre jó szándékúnak tűnő bejelentő sem éppen az, akinek mondta magát.

A rendőrségi tájékoztatás szerint valójában az történt, hogy a 22 éves A. Máté aznap reggel barátjával, a vele egykorú B. Dániellel érkezett a zsámbéki pihenőbe, ahol a bosznia-hercegovinai sofőr kamionjából kezdték átpakolni autójukba a 11, egyenként nagyjából 7,5-8,5 kilós, leragasztott csomagokat. Az utolsó zsák kiemelése közben azonban a sofőr beesett és beszorult az egyik papírbálába. Míg B. Dániel a megtömött csomagtartójú kocsijával elhajtott, barátja előadta a kiérkező járőröknek a segíteni próbáló, éppen arra járó meséjét.

A rendőrök végül eljutottak egy újbudai parkolóba, ahol tíz, a kamionban találttal megegyező csomagot, valamint több kötegnyi, összesen csaknem 92 milliót érő eurót és forintot foglaltak le. A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva körülbelül 226 millió forint.

A zsámbéki drogfogás (Fotó: police.hu)

A 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, A. Máté és B. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A bíróság a sofőr és B. Dániel letartóztatását, A. Máté bűnügyi felügyeletét 2020. október 16-án elrendelte.

Címkék: kábítószer, drog