A budapesti CPAC egy „no-woke zóna” – így utasítják el szerkesztőségek részvételét

A budapesti CPAC egy „no-woke zóna” – így utasítják el szerkesztőségek részvételét

Orbán Viktor a CPAC vezérszónokaként (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A CPAC egy no-woke zóna” – ezzel a figyelmeztetéssel dobták vissza több külföldi újságíró regisztrációját a budapesti eseményre a szervezők – értesült a hvg.hu.

A portál információi szerint a rendezvényre több vezető holland és belga flamand televízió és újság akart regisztrálni, hogy tudósítsanak a holland választásokon győztes, de a miniszterelnökségről a koalíciós tárgyalások kudarca miatt lemaradt Geert Wilders beszédéről, aki a CPAC Hungary egyik díszvendége. Köztük olyan médiumok is vannak, mint a holland és flamand köztévé, a NOS és a VRT. „Köszönjük, hogy érdeklődik a CPAC Hungary iránt. Sajnálattal értesítjük, hogy jelenleg nem áll módunkban regisztrációs kérését teljesíteni. Szervezőkként be kell tartanunk a konferencia egyik ökölszabályát: a CPAC egy NO WOKE ZÓNA. Várjuk Önöket a jövőbeni eseményeken, ha és amikor a szervezetünk kevésbé lesz woke” – áll a regisztrációra visszakapott levélben, melyet Tijn Sadée holland újságíró tett közzé az X-en. A hvg.hu úgy tudja, hogy más külföldi tudósítóknak, például cseheknek is ugyanezt a levelet küldték a szervezők.

A jobboldali konferenciát április 25-26-án tartják, az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) magyar mini kiadását már harmadik alkalommal rendezi meg a közpénzből működő, kormányközeli Alapjogokért Központ. Szánthó Miklós, a központ főigazgatója még januárban az idei konferencia kapcsán úgy fogalmazott: sorsfordító választások lesznek Európában és az Egyesült Államokban is. – 2024 a mi évünk lesz, az egész Európából, sőt a világ minden tájáról érkező szövetségeseinkkel sikerre visszük a jobboldal nemzetközi forradalmát. Woke-talanítunk, aztán lecsapoljuk a mocsarat, hogy visszavegyük Brüsszelt és visszahódítsuk Washingtont is – jelentette ki.

Már tavaly sem engedték be se a magyar, se a külföldi független lapok újságíróit az eseményre, a The Guardian magyar újságíróját, aki mégis bejutott, pedig ki is vezették.

Címkék: CPAC, woke