A bulinegyedben és a belvárosban razziáztak a rendőrök

A bulinegyedben és a belvárosban razziáztak a rendőrök

Rendőrségi razzia a belvárosban 2023. március 24-én (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem száz rendőr lepte el még pénteken éjjel Budapest belvárosát egy nagyszabású akció részeként, a razziában részt vettek a katasztrófavédelem, az adóhatóság, de még a BKK emberei is. 600-nál is több embert igazoltattak és 300 sofőrt ellenőriztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség összesen 93 rendőrrel és 24 gépkocsival szervezett belvárosi akciót pénteken estétől az éjszakai órákban a főváros V., VI. és VII. kerületében. A belvárosi szórakozóhelyek és környékük ellenőrzésének a célja a garázda, erőszakos, vagyon elleni, és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése, valamint a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése. Az akció mérlege 607 igazoltatásból, 307 jármű ellenőrzéséből, és 248 szondázásból kilenc elfogás, tizenhárom előállítás, négy biztonsági intézkedés, hat szabálysértési feljelentés, harminckét helyszíni bírság, valamint négy közigazgatási bírság. Az éjszaka során 35 taxit is górcső alá vettek a társhatóságokkal – esetükben öt jegyzőkönyvet vettek fel a szabálytalanságok miatt, illetve egy forgalmi engedélyt is elvettek engedély nélküli átalakítás miatt.

A rendőrségi tájékoztatás szerint öt embert kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt, egy embert lopás gyanúja miatt, továbbá három embert mintavétel, illetve két embert engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő. Egyikük például kamudroggal próbálhatott tévedésbe ejteni vásárlókat Erzsébetvárosban. A Dob utcában ugyanis kábítószerként próbált meg értékesíteni több nylon tasakba csomagolt növényi törmeléket és fehér port. Az igazoltatáskor azt mondta, hogy nem kábítószert árul, csupán majoránnát, amivel hetente 2-3 alkalommal egészíti ki a megélhetését, az 5 gramm fehér porról pedig elárulta, hogy az porcukor. 

Két gyermekotthonból szökött fiatal miatt is intézkedniük kellett a rendőröknek. Az egyenruhások három-három alkalommal lejárt műszaki és nem megfelelő műszaki állapot miatt tettek szabálysértési feljelentést, de három gyalogost a tilos jelzésen való áthaladás, egyet a szabálytalan közlekedés, két járművezetőt lejárt műszaki érvényesség, egyet a kötelező biztosítás hiánya, hármat a záróvonal átlépése miatt szankcionáltak, de kapott helyszíni bírságot olyan sofőr is, aki a buszsávot használta vagy éppen a buszöbölben állt meg. Tizenhárom esetben közterületi italozás, egy esetben pedig koldulás miatt bírságoltak. A biztonsági intézkedések során a rendőrök négy emberhez hívtak mentőt, akik orvosi ellátásra szorultak.

A rendőrség azt is, közölte, hogy a belváros biztonsága érdekében rendszeresen lehet számítani hasonló komplex ellenőrzésekre.