Megszűnt Szabolcsban az Iványi Gábor egyháza által működtetett Wesley-iskola

Megszűnt Szabolcsban az Iványi Gábor egyháza által működtetett Wesley-iskola

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közgyűlése a gyürei székhelyű, Beregdarócon, Gemzsén, Gulácson és Tiszaszentmártonban működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola megszüntetése mellett döntött – derül ki a Klebelsberg Központ által az MTI-nek kiadott közleményből.

A közgyűlési határozat a megszüntetés időpontját 2023. december 31-ben határozta meg azzal, hogyha a Belügyminisztérium vagy a Tankerületi Központ az oktatás megszervezésének nehézségeire hivatkozva azt kéri, akkor a megszüntetés dátuma 2024. január 31-ig kitolható – olvasható a tájékoztatásban. Miután a Belügyminisztérium az időpont kitolását nem kérte, a Kisvárdai Tankerületi Központ az oktatást a téli szünet végére valamennyi feladatellátási helyen megszervezte, a tanítás az öt településen a tankerületi fenntartású intézményekben történik. Az óvodai feladatok ellátásáról 2024. január 1-jétől a helyi önkormányzatok ugyancsak gondoskodtak.

Az orosházi Wesley János gyógypedagógiai óvodában, iskolában és speciális szakiskolában folyó munkáról szóló riportunkat itt olvashatják.