A Fidesz akarata ellenére Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz

A Fidesz akarata ellenére Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz

Jordán Tamás (Fotó: Flickr.com/EC/Dudás Szabolcs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombathely díszpolgára lesz Jordán Tamás. A Kossuth-díjas színművészt a Weöres Sándor Színház létrehozásáért részesíti az elismerésben az ellenzéki többségű önkormányzat - közölte a Nyugat.hu.

A portál beszámolója szerint a város közgyűlésén Nemény András az Éljen Szombathely frakcióvezetője nevében Jordánt javasolta a címre. (Az elismerést korábban már kiérdemelte Király Gábor korábbi válogatott labdarúgó kapus, vagy éppen Kálmán László kosárlabdázó is).

A döntés nem ment simán, Fidesz megpróbált mindent, hogy megakadályozza Jordán díszpolgári címét, arra hivatkozva, hogy a színész megosztó személyiség. Ám hiába, mert a szavazáson az új többség 12 szavazattal elfogadta Jordán jelölését, úgy hogy a Fidesz frakció tagjai nem szavaztak – sajtóhírek alapján még a gépüket is kikapcsolták –, kivéve az igennel szavazó fideszes alpolgármestert, Koczka Tibort.

Kisebbségbe szorult a Fidesz Szombathelyen, sorra fogadják el az ellenzéki javaslatokat | Magyar Hang

Példa nélküli helyzet állt elő a szombathelyi közgyűlésben, mára ugyanis a gyakorlatban is egyértelművé vált: elfogyott a levegő a város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar körül. A városvezető a testület mai ülésének első napirendi pontjaként javasolta Szombathely alpolágrmesterének, Molnár Miklósnak (Pro Savaria) a felmentését, ám ezt az őszi időközi választás eredményeként többségbe kerülő ellenzéki városatyák megakadályozták.