A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért

Menczer Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP egy hete kinevezett kommunikációs igazgatója bevállalta, hogy politikai véleménye miatt rúgták ki az állami háttérintézménytől Tarr Zoltán református lelkészt, aki szombaton beszédet mondott Magyar Péter tüntetését.

Menczer a Facebook-oldalán posztolt Magyar Péterről, mire ő odakommentelt, hogy inkább arról beszéljen, hogy elküldték Tarr Zoltánt az állami munkahelyéről. Menczer pedig erre azt válaszolta, hogy „Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!”

„Szóval elismerted, hogy 2024-ben kirúgtatok egy református lelkészt az állásából, mert egy rendezvényen kiállt a bicskei áldozatok mellett, helyettetek bocsánatot kért és követelte Balog Zoltán püspök felelősségre vonását, az ügyben játszott szerepe miatt. Már ezért azonnal le kellene mondania a kormánynak. Nincsenek szavak a gátlástalanságotokra. De rövidesen vége lesz ennek és visszavesszük a hazánkat” – reagált Menczer mondatára Magyar Péter.

Nem Menczer volt az egyetlen fideszes részről, aki szerint ez rendben van. Deák Dániel, a kormánypropaganda egyik beszélő feje is Facebook-bejegyzést szentelt a témának. „A világ legnormálisabb dolga, hogy kirúgták Tarr Zoltánt. Tarr Zoltán egy kormányzati háttérintézményben (Nagy Márton miniszternek is írt beszédvázlatokat) volt próbaidőn, de közben nagyszínpadra állt és kihirdette: a kormány bukásáért dolgozik. Miért is kéne alkalmaznia a kormánynak egy, a kormány bukásáért dolgozó embert?” – fogalmazott.

Tarr Zoltán a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézményénél, a Neumann János Nonprofit Kft.-nél dolgozott idén január óta. A szakterülete uniós források felkutatása és becsatornázása volt, ő koordinálta a minisztériumba menő technológiai szakmai anyagokat ezen a területen, de maga is írt ilyen anyagokat, többek között beszédvázlatokat, például Nagy Márton miniszternek is – írta meg a 444. Tarr a portálnak elmesélte, hétfőn rendesen bement a munkahelyére, szokás szerint ledolgozta a napot, majd délután négy után megcsörrent a telefonja, és rövid úton, indoklás nélkül kirúgták. 5-6 nap volt már csak hátra a próbaidejéből, így még jogszerűen kirúghatták.