A Fidesz szeretné, ha a „brüsszeli buborék” megismerné az igazi Közép-Európát

A Fidesz szeretné, ha a „brüsszeli buborék” megismerné az igazi Közép-Európát

Balog Zoltán lelkipásztor, korábbi miniszter a Budapest-Svábhegyi Református Egyházközség ünnepi istentiszteletén a XII. kerületi Felhõ utcai templomban 2018. október 7-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még februárban irodát nyit Brüsszelben a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) — tudta meg a Népszava több független forrásból. Vezetésével Horogszegi Szilágyi-Landeck Dánielt, az alapítvány eddigi külügyi igazgatóját bízták meg.

A lap emlékeztet rá, hogy a Fidesz 2003-ban költségvetési forrásokból létrehozott pártalapítványa legalább két éve készül arra, hogy megvesse a lábát az országhatáron kívül. Balog Zoltán elnök 2018 óta hangoztatja, hogy fontos európai fővárosokban szeretnének irodát nyitni. A terjeszkedésük célja, hogy bemutassák a külföldnek „a valódi Magyarországot”, valamint ahol csak lehet, népszerűsítsék a kereszténydemokrata és konzervatív értékeket. A brüsszeli lesz a Polgári Magyarországért Alapítvány első külföldi irodája.

Balog Zoltán: Ne gondoljuk, hogy azért, mert mi vagyunk kormányon, már mindent szabad | Magyar Hang

A Népszava forrásai szerint Balog Zoltán az iroda megnyitását beharangozó angol nyelvű levelében kiemelte, hogy alapítványuk szeretné, ha a „brüsszeli buborék” megismerné az igazi Közép-Európát. Szerinte a Magyarországról külföldre eljutó hírek gyakran egyoldalúak és kiegyensúlyozatlanok, hamis képet mutatnak az országról, amin új irodájuk változtatni szeretne.