A fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai férfit

A fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai férfit

Csóka-Szűcs János, a gyulai Kossuth Kör vezetője (j) Márki-Zay Péter (j2) társaságában egy áprilisi Facebook-képen. Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere személyesen jelentette fel Csóka-Szűcs János helyi ellenzéki aktivistát rémhírterjesztés miatt, amiért a Momentum-tag facebookozó közzétette, hány ágyat kellett kiüríteni a gyulai kórházban. Ezt maga az érintett erősítette meg az Indexnek.

Csóka-Szűcs Jánost, a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-féle Kossuth Kör gyulai vezetőjét múlt hét szerda hajnalban állították elő, és rabosították a rendőrök egy Facebook-poszt miatt. A férfi a Magyar Hangnak elmondta, azzal gyanúsítják, hogy megosztotta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ágykiürítésekkel kapcsolatos bejegyzését, amihez hozzáfűzte a helyi, gyulai kiürített ágyak számát.

Csóka-Szűcs János házát átkutatták a rendőrök, és lefoglalták a mobiltelefonját és a számítógépét, a férfit végül szerda délelőtt engedték el. Ezzel azonban még nem értek véget a megpróbáltatásai, ugyanis előbb a Gyulai Hírlap, majd a helyi Fidesz is nekiment a rémhírterjesztéssel vádolt aktivistának. Végül pénteken a a Békés Megyei Főügyészség tájékoztatott, hogy Csóka-Szűcs János „gyanúsítotti minősége megszűnt”.

Az Index az érintett elbeszélése alapján hangsúlyozta, a polgármester, Görgényi Ernő azóta fordít különös figyelmet az aktivista internetes véleményére, hogy ő tavaly ősszel indult az önkormányzati választáson. A lap birtokába jutott feljelentés alapján a polgármestert azért zavarta Csóka-Szűcs posztja, mert az „valótlan tényeket tartalmazó híresztelés”, amely „alkalmas a járvány elleni védekezés eredményességének akadályozására.”

Ahogy arról a Magyar Hang is beszámolt a gyulai eset előtt egy nappal egy szerencsi férfit vittek el a rendőrök hasonló vád alapján. Az ügyészség az ő esetében sem talált bűncselekményre utaló jeleket.

A gyulakmusz papír | Magyar Hang

Nem tudom, a nyájas avagy nyájatlan olvasó emlékszik-e még a földrajzi tanulmányaiból, hogy Gyula városa hazánk mely tájegységén fekszik. Jelöljük meg az a.)-t, a Viharsarok lesz az, ne kérjék a telefonos segítséget. Ez a táj onnan kapta a nevét, hogy a környék mezőgazdaságból élő lakói mindig is lázadóbb természetűek voltak a nagy magyar átlagnál.