A fideszes Szentkirályi Alexandra szerint most nem időszerű egy olimpia

A fideszes Szentkirályi Alexandra szerint most nem időszerű egy olimpia

Olimpia. Képünk csak illusztráció (Fotó: Dave Kim / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz mindig az olimpia pártján volt, amíg viszont a főváros a csőd szélén táncol, ez nem időszerű – jelentette ki a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. Szentkirályi Alexandra a bejegyzésben felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tisztázza a főváros pénzügyi helyzetét, és kezelje a csődöt.

A politikus egy néhány órával korábbi posztjában kijelentette, hogy hiába szeretnének sokan egy budapesti olimpiát, a főpolgármester elherdálta Budapest százmilliárdos megtakarítását, „Karácsony Gergelyék saját bevallása szerint is üres a kassza”. Azt írta, hogy az olimpia büszkeséggel tölti el a nemzetet, és átgondolt tervezéssel a rendező városnak olyan fejlesztéseket hozhat, amelyek hosszú távon szolgálják a városlakók érdekeit. Amíg azonban a „liberális szivárványkoalíció” nem állítja talpra a főváros költségvetését, addig nem lehet olimpiáról komolyan beszélni – hangsúlyozta.

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken, sajtótájékoztatón mondta azt, hogy Budapestnek meg kell vizsgálnia azt a lehetőséget, hogy mit jelentene egy nyári olimpia megrendezése a főváros számára. A főpolgármester arra kérte a közgyűlést, hogy jövő héten foglaljon állást az ügyben, és nyissanak párbeszédet arról, hogy Budapest milyen olimpiai és paralimpiai játékokat tud elképzelni. Karácsony hangsúlyozta, a közgyűlésnek a jövő héten nem arról kell döntenie, hogy akar-e olimpiát, hanem arról, hogy akar-e tárgyalni erről a Magyar Olimpiai Bizottsággal.