A főváros folytatja az ingyenes koronatesztelést

A főváros folytatja az ingyenes koronatesztelést

Karácsony Gergely Facebook-üzenete Budapest újranyitása alkalmából Budapest újranyitását (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatja a főváros a budapestiek ingyenes koronavírus-tesztelését, az eddigi ötezren felül még kétezer-ötszázan jelentkezhetnek – írta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Budapest vezetése szerint szerdán néhány óra alatt betelt a regisztráció az antigén-tesztes szűrésre, ezért úgy döntöttek, kibővítik a programot. Pénteken délután háromtól ismét megnyílik a lehetőség a jelentkezésre, a szűrést pedig december 19. és 23. között végzik a város négy pontján.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán azt írta, látja, hogy a Fővárosi Önkormányzat által felajánlott 7500 teszt sem elegendő, jóval többre lenne szükség. Úgy látja viszont, hogy a tömeges szűrés biztosítása a kormány feladata lenne. „A kormány számára minden adott a tömeges tesztelésre, az anyagi lehetőség is. Aki nem hiszi, nézze meg a tegnap esti közlönyt, ahol újabb 70 milliárdot adnak a járvány elleni védekezésre szánt alapból(!) kormányzati célú építkezésekre a Várban. Ennyiből megszervezhető lenne minden magyar polgár tesztelése” – üzente a főpolgármester.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3873220682710749

Folytatják a rendszeres szűrést a szociális intézményekben is, az ehhez szükséges antigén-teszteket pedig a főváros saját forrásból, illetve adományok felhasználásával szerezte be. Tesztelik továbbá azokat a fővárosi önkormányzati munkatársakat is, akik fontos feladatot látnak el Budapest működtetésében.