A győri alpolgármester és egy képviselő is koronavírusos

A győri alpolgármester és egy képviselő is koronavírusos

A fideszes Dézsi Csaba András plakátja a győri időközi polgármester-választás előtt, 2020. január 10-én (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozitív lett a koronavírustesztje Radnóti Ákosnak, Győr alpolgármesterének és Hajtó Péter kormánypárti önkormányzati képviselőnek is – jelentették be közösségi oldalukon szerda éjszaka. Dézsi Csaba András polgármester szerda este közleményben tudatta, hogy a második tesztje pozitív lett.

Pozitív lett a győri polgármester koronavírus-tesztje | Magyar Hang

Dézsi Csaba András a Facebookon jelentette be, hogy miután a város jegyzőjéről kiderült, hogy megfertőződött, ő maga is egy magán laboratóriumban önköltségen elvégeztette a tesztet. Az negatív lett. Tekintettel arra, hogy két vizsgálat szükséges a biztos eredményhez, elment egy kontroll vizsgálatra is. Szerdán este telefonon értesítették, hogy a második teszt pozitív eredményt mutat.

Radnóti Ákosnak és Hajtó Péternek a polgármesterhez hasonlóan nincsenek tüneteik és a következő két hétben házi karanténban dolgoznak tovább.

Mindhárman azután készíttették el a tesztet önköltségen egy magánlaborban, hogy kiderült, a város jegyzőjének, Lipovits Szilárdnak pozitív eredményt mutatott a koronavírustesztje, a jegyzőnek előző hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért tünetei is voltak – emlékeztetett az állami hírügynökség.

A polgármester előző napi közleményében azt írta, hogy az első teszt, amelyet március 27-én, pénteken végeztek el, negatív lett. A második tesztet kedden készítették el, az eredményt szerda este kapta meg.