A hatvanpusztai majorságról posztolt Hadházy Ákos

A hatvanpusztai majorságról posztolt Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hatvanpusztai majorságról tett közzé egy bejegyzést Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független parlamenti képviselő azon ironizált, hogy a státusztörvény vitájának napjára „teljesen elkészült a nagy mű”, és már csak a két medencét, illetve három kerti tót kell vízzel feltölteni. Akkor majd a pedagógusok megnyugodhatnak – ironizált tovább –, „hogy a miniszterelnök végre teljes pompájában élvezheti élete munkájának gyümölcsét”.

Az ellenzéki politikus szerint az öröm mégsem lehet teljes, mert úgy látja, hogy a veteményeskertben épülő üvegház semmit nem haladt az elmúlt hónapokban, és a tervekben található két pálmaháznak sincs nyoma. („Lázár lehúzta véletlenül a listáról?” – viccelődött.)

Hadházy közölte azt is, másfél éve egy ott dolgozó munkás titokban végigfilmezte a félkész épületet. Ez alapján arról írt, hogy a majorság épülete egy luxuskúria, amelyben már akkor állt egy antik állóóra és egy cserépkályha. Az egyik L alakú épület rengeteg lakóosztályt rejthet, szállodai elrendezésben, vélekedett. „A másik L alakú épületben hatalmas konyha és több nagy közösségi tér, étterem található, alatta pedig hatalmas élelmiszerraktár, három hűtőszobával. A kisebb épületek a portaszolgálatot és a gépészetet rejtik” – tette hozzá a politikus.

A Hvg.hu 2021 decemberében közölt fotókat az akkor még félkész majorságról. Akkor azt írták, „a képeken egy kétszintes, átriumos, csigalépcsős főúri könyvtár részletei voltak láthatók, az ívelt álmennyezeten pedig a csengersimai református templom festett fatábláinak másolatait lehetett felfedezni. Minden elképzelhető erről a térről, kivéve hogy a környék őstermelőinek gyermekei majd itt tanulják a gazdálkodást, ahogy 200 évvel korábban, a majorságot létrehozó József nádor idejében történhetett.”