A helyi Momentum és a Jobbik is betámadta Baranyi Krisztinát

A helyi Momentum és a Jobbik is betámadta Baranyi Krisztinát

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánymédia mellett a ferencvárosi Momentum és Jobbik is támadja Baranyi Krisztinát a neki tulajdonított antiszemita kijelentés miatt.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a TV2 egy mindössze 17 másodperces hangfelvételt jelentett meg a ferencvárosi polgármesterről. Az hangzik el a kerületvezető szájából, hogy: „Nem adjuk el a telket, nem lesz belőle semennyi bevételünk, viszont a rohadt szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméterrel többet. Ugye?”.

Baranyi Krisztina a 24.hu-nak azt mondta, hogy egy olyan telekről folyt a vita egy testületi ülésen, amit egy jogszabály miatt csak a telekszomszéd vásárolhat meg. A férfi tisztességes árat is kínált a területért, a minimálárnál még többet is ajánlott, de a ferencvárosi Fidesznek kétségei támadtak az eladással kapcsoltban. Szerinte nem volt semmi ok arra, hogy a területet ne adják el az egyetlen vevőnek, aki megveheti. A végén pedig ezzel a mondattal arra utalt provokatívan, hogy talán nem az a baj, hogy egy amerikai zsidó szeretné megvásárolni a területet?

A momentumos Jancsó Andrea később a közösségi oldalán közölte, hogy a pártja és a Jobbik helyi képviselőit tömörítő Új Pólus frakció határozottan visszautasítja Baranyi Krisztina polgármester kijelentéseit. Arra hivatkozott, hogy ők semmilyen antiszemita kijelentést nem tettek az ominózus egyeztetésen, de azt elismerte, hogy jelen piaci körülmények között kevésnek tartják a befektető által ajánlott árat. – Baranyi Krisztina polgármester antiszemita kijelentéseit sem akkor, sem most nem tudjuk elfogadni – közölte, hozzátéve, hogy értékközösséget továbbra sem tudnak vállalni azokkal a politikusokkal, akik akár nyilvánosság előtt, akár attól elrejtve más személyek nemi, faji identitására, etnikai vagy vallási hovatartozására tesznek becsmérlő kijelentéseket. Írása szerint a szövetségesekre történő hárítás, antiszemitizmussal megvádolás „egyértelműen annak a jele, hogy a polgármester saját szavainak súlyát sokadjára képtelen felmérni, és képtelen felelősséget vállalni nem csak az egy személyben meghozott döntéseiért, hanem a gyenge pillanataiban kimondott szavaiért sem”. Úgy vélte, az elmúlt hónapok során is több jelét adta annak, hogy nem tudja megfelelően kezelni a hatalmi pozícióval járó és a közös városvezetésben rejlő lehetőségeket.

Egyúttal megkérte a polgármestert, hogy kérjen bocsánatot nyilvánosan a hangfelvételen hallható kijelentéseiért, és Ferencváros képviselő-testületének tagjaira történő felelősséghárításáért.