A Jakab Pétert támogató szervezet szerint a Jobbik „a Fidesz csicskapártja” lett

A Jakab Pétert támogató szervezet szerint a Jobbik „a Fidesz csicskapártja” lett

Jakab Péter (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatódik a háború Jakab Péter és egykori pártja, a Jobbik között. Míg a Jobbik szerint Jakab esküszegő, addig a politikust támogató szervezet szerint a pártvezetést kritizáló jobbikosokat elhallgattatják a közösségi médiában.

Vasárnap először a Jobbik Országos Választmánya jelezte közleményben: visszakövetelik a politikus képviselői mandátumát. Mint írták, szombaton megtartott ülésükön egyhangú szavazással döntöttek arról, felszólítják Jakabot hogy a Jobbiktól kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal „adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek”. – Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt – írták. Utóbbi alátámasztására egy Jakabtól vett 2018-as idézetre is emlékeztettek, mikor is a politikus azt nyilatkozta, „hogy aki a Szent Koronára tett esküt nem tartja be, az a választóknak tett ígéretét sem fogja betartani, az egy hiteltelen politikus”.

Szembe köpik az ellenzéki szavazókat?

Délután pedig a Nép Pártján nevű, Jakab Pétert támogató Facebook-oldal adott ki közleményt. Ők azt jelezték, a mai napon a következő Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat, és velük együtt 60 fő lép ki a Jobbikból: Újszilvás, Dunaharaszti, Kisléta, Újfehértó, Nyírbátor, Érpatak, Taktabáj, Nagykőrös. – A Gyöngyösi Márton vezette Jobbik-elnökség mára oda jutott, hogy azokat a jobbikosokat, akik 10-15 éve lelkiismeretesen, szabadidejüket áldozva dolgoztak a kormányváltásért, semmibe nézi, közösségeiket „kamuszervezeteknek” titulálja. Azokat a jobbikosokat, akik kritizálni merészelik a pártvezetést, a közösségi médiában elhallgattatják, letiltják. Az elmúlt időszakban a Gyöngyösi Márton és Lukács László György-féle vezetés szembe köpte az ellenzéki szavazókat, akik Jakab Péter miatt támogatták a Jobbikot. Sajnos ki kell mondani: a Jobbik mára a Fidesz csicskapártja lett – állították.

Jakab Péter néhány napja azt követően lépett ki a Jobbikból, hogy Gyöngyösi Márton elnök választás elé állította. Gyöngyösi ugyanis nyílt levélben azt írta, hogy személy szerint szívesen dolgozna újra együtt azzal a Jakab Péterrel, akit megismert. Ám ha neki „az a tanácsadó kell, aki mellett elvesztetted a családodat, elvesztetted az előválasztást, elvesztetted az országgyűlési választást, elvesztetted az elnökségedet, elvesztetted a frakcióvezetőségedet, elvesztetted minden tekintélyedet és elvesztetted a hiteledet, nem foglak visszatartani sem”. Így a pártelnök azt kérte, ha Jakab menni akar, adja vissza a mandátumát és lépjen ki. Jakab kilépett a pártból, de a mandátumát nem hajlandó visszaadni. Utóbbit a Telexnek azzal indokolta: ő nem a Jobbik listájáról, hanem közös ellenzéki listáról szerezte a mandátumot. – Másrészt most egy olyan Jobbik-elnökség kéri vissza tőlem a mandátumot, amely a saját elnökét a tagsággal is szembemenve megpuccsolta, kiszolgálva ezzel a Fidesz érdekeit. Ha ezek után visszaadom a mandátumomat, az két dolgot eredményezne: a Fidesz erősödését, a valódi ellenzék gyengülését – állította.