A kormány szabályozza, mennyivel csökkenhet egy focista fizetése

A kormány szabályozza, mennyivel csökkenhet egy focista fizetése

Fotó: Unsplash/Sandro Schuh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány rendeletben szabályozta, hogy mennyivel csökkenthető egy magyar futballista bére, ez ellen a játékosok már nem tehetnek semmit – írja a napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt versenyrendszerben szereplő sportszervezet a munkaviszony vagy megbízási jogviszony (ebben az esetben akkor, ha bérköltségként fizetik ki) keretében foglalkoztatott hivatásos labdarúgó vagy sportszakember rendszeres havi díjazását egyoldalúan csökkenthető – legfeljebb 70 százalékkal. A járandóságot a veszélyhelyzet lejártával vissza kell emelni az eredeti összegre.

A döntés nem csak a futballistákra, hanem más, látvány-csapatsportban működő sportolókra és szakemberekre is kitér, azzal a különbséggel, hogy esetükben a kormány nem határozta meg a csökkentés maximumát.

A döntés mögött azok a viták állhatnak, hogy – miközben a magyar futball teljesítményéhez képest elszabadultak a sportolói fizetések – voltak játékosok, akik a járvány idején sem mondtak volna le fizetésük jelentős részéről.