A körzet fideszes képviselője Ungár Péternek szurkol az ellenzéki előválasztáson + Videó

A körzet fideszes képviselője Ungár Péternek szurkol az ellenzéki előválasztáson + Videó

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő. Forrás: a képviselő közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index vette észre, hogy Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, a Fidesz szombathelyi országgyűlési képviselője „Kérdések és válaszok első kézből” címmel osztott meg a Facebook-oldalán egy videót, hogy többek között a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseiről tájékoztassa szavazóit, illetve válaszoljon kérdéseikre.

A kormányinfókhoz hasonló tematikájú videóban a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő megyei lap kérdésére Hende Csaba kijelentette, hogy Ungár Péterről, az LMP országos elnökségének titkáráról, országgyűlési képviselőről „igen jó véleménye van”. A fideszes képviselő kifejtette: nagyon régóta ismeri az LMP képviselőjét és annak kitűnő családját. (Ungár Péter édesapja a néhai Ungár András nagyvállalkozó, édesanyja Schmidt Mária az Orbán-kormány kormánybiztosa, az ország 22. legbefolyásosabb és 42. leggazdagabb személye - a szerk.). Hende később még ennél is tovább ment, és azt mondta, hogy a zöldpárti képviselő „egy roppant felkészült, nagyon tehetséges fiatal politikus”.

„Én szorítok neki, hogy nyerje meg a baloldali előválasztást, mert hogy ha ő lesz majd a Fidesz jelöltjének az ellenfele, akkor a szombathelyiek nem tudnak rossz döntést hozni. Akkor két jó lehetőség közül tudnak majd választani” – fogalmazott hamiskás mosollyal a fideszes Hende Csaba.

A várhatóan legnagyobb előválasztási párharcot hozó kerület a szombathelyi központú Vas megye 1. körzet lesz, írtuk korábban. Az LMP itt Ungár Pétert szeretné nominálni, ám nem lesz könnyű megszerezni a közös ellenzéki indulás lehetőségét, hiszen bejelentkezett az indulásra Bana Tibor (Közösen Vas Megyéért Egyesület, ex-Jobbik), valamint Czeglédy Csaba (DK). Ráadásul úgy tudjuk, hogy a Momentumnál két induló is szóba került, egyrészt Nagy Donát, a párt szombathelyi elnöke, másrészt az MSZP-től frissen a Momentumhoz igazolt László Győző alpolgármester. A Jobbik részéről pedig nem volna meglepetés Balassa Péter regionális igazgató elindítása az ellenzéki előválasztáson.

Hende Csaba 1998-ban majdnem 50 százalékkal nyerte a vasi 1-es körzetet. Akkor, három éve Ungár Péter Budapest 4. választókerületében (II. kerület) indult, 10,1 százalékot kapott, amellyel jócskán, majdnem három százalékkal felülmúlta az LMP országos átlagát (7,1 százalék), és kicsivel maradt csak el pártja fővárosi átlagos eredményétől (10,89 százalék). Ugyanakkor szembeötlő, hogy míg az LMP 13,39 százalékot kapott Ungár '18-as körzetében, addig Ungár mint egyéni jelölt ennél negyednyivel kevesebbet kapott ugyanebben a körzetben.

Hende Csaba Ungár Pétert méltató szavait e videóban tudja megnézni:

https://hang.hu/magyar-hang-plusz/2021/01/26/befutok-eselyesek-kis-es-nagy-nevek-elovalasztasra-keszu%CC%88l-az-ellenzek/