A Magyar Hang újabb tízezer példányban nyomtatta ki Bottoni Orbánról írt sikerkönyvét

A Magyar Hang újabb tízezer példányban nyomtatta ki Bottoni Orbánról írt sikerkönyvét

Stefano Bottoni: A hatalom megszállottja, 2. kiadás (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Stefano Bottoni A hatalom megszállottja. Orbán Viktor Magyarországa című könyvéből tízezer példány már gyakorlatilag elfogyott, és a nagy érdeklődésre való tekintettel elkészült a második újranyomás is. Aki szívesen dedikáltatná a könyvét Stefano Bottonival, az Lipótváros emblematikus könyvesboltjában, a Pozsonyi úti Láng Tékában megteheti csütörtök délután 5 órától.

Tavaly decemberben Fellegi Ádám zongoraművész kezdeményezésére fogott bele a Magyar Hang egy számára is új kísérletbe: közösségi finanszírozással, magyarán az olvasók támogatásával fordíttattuk le Stefano Bottoni olasz nyelven megjelent, Un despota in Europa (Egy despota Európában – a szerk.) című Orbán Viktor miniszterelnökről szóló könyvét, amely itthon végül A hatalom megszállottja címet kapta. A fordítás után a szerző minden fejezetet átdolgozott és aktualizált, előszót és utószót is írt. 

Az első ötezer példányt május végén jelentettük meg, ezt követően újabb ötezer példányt nyomtattunk június közepén, júliusban pedig elkészül a második újranyomás – ezúttal már tízezer példányban. Vagyis összesen eddig húszezer darab készült a sikerkönyvből látva az olvasók érdeklődését. Hogy hol nyomtattuk, az titok: annyit árulhatunk el, hogy ez a könyv nem külföldön készül. És még egy érdekesség: ennek a kötetnek a Magyar Hangot kiadó Alhambra-Press mellett további több száz ember a kiadója! A 2022 decembere és 2023 áprilisa között jelentkező támogatók neveit a könyv legelején közel két oldalon soroljuk fel – azokét, akik nem féltek ettől, ugyanis további 203 fő névtelen kívánt maradni. A kötet május végén jelent meg, és azóta folyamatosan a könyves sikerlisták élén van: júniusban első volt a Bookline havi toplistáján, és e cikk írásának idején is második az ekönyv, negyedek a Líra, valamint ötödik a Libri sikerlistáin.

– Ez a könyv tulajdonképpen 2006 szeptembere óta íródik. Ekkor néhány nap alatt Magyarország Európa legunalmasabb helyéből egy nemzetközi mércével is értékes sztorivá vált, engem pedig megkeresett egy olasz napilap, hogy áruljam el nekik, mi folyik itt, mert ők nem értik. Azóta sem tudom, jól értelmeztem-e, amit az örök érvényű Tanú című film nyomán érteni véltem: hogy „itt valami tényleg nem stimmel”. De a történeti kutatással párhuzamosan végzett szabadidős elemzői munkámmal azóta is próbálom megfejteni, hogy minek voltunk tanúi – és miben működtünk közre – az elmúlt közel húsz évben. Ez a könyv Magyarország jelenkori fejlődését mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre. A miniszterelnök fiatal kora óta kívánta a hatalmat, és 2010-től a kimagasló politikai képességét és vezetői rátermettségét arra fordította, hogy saját képére formálja az országot. 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát cserélt le egy folyamatosan radikalizálódó és tekintélyelvű rendszerre. Ez a mű nemcsak összehasonlító történelmi elemzés, hanem számvetés és látlelet Orbán Viktor rendszeréről és mindannyiunk felelősségéről – írja előszavában a szerző.

Aki szívesen dedikáltatná a könyvét Stefano Bottonival, az Lipótváros emblematikus könyvesboltjában, a Pozsonyi úti Láng Tékában megteheti csütörtök délután 5 órától. Ha Ön is részese akar lenni a sikernek, a kiadótól itt rendelheti meg a könyvet!