A megölt orosz ellenzékiről neveznének el közteret a budapesti Orosz Nagykövetségnél

A megölt orosz ellenzékiről neveznének el közteret a budapesti Orosz Nagykövetségnél

Forrás: Soproni Tamás Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Azonnali nevű portál írt cikket arról, hogy „a hétvége talán legszebb nemzetközi híre volt, hogy Prágában az önkormányzat az orosz nagykövetség előtti teret Borisz Nyemcovról fogja elnevezni: a nagyobb pártok már ki is fejezték az ötlet iránti támogatásukat. A Vlagyimir Putyin egyik legnagyobb ellenfeleként politizáló Nyemcovot öt évvel ezelőtt február 27-én lőtte le egy ismeretlen Moszkvában a Kremltől nem messze. Értelemszerűen nem nehéz összekötni az okokat, és azt sem, hogy miért lépi meg Washington, Kijev és Vilnius után Prága is, hogy direkt az orosz nagykövetség közvetlen közelében nevezzen el valamilyen közteret Nyemcovról.”

Az Azonnali újságíróiban felmerült a kérdés, hogy várható-e vajon hasonló szimbolikus kiállás az orosz módszerek ellen Budapesten is? Mivel az orosz nagykövetség a VI. kerületben van, a portál megkereste Soproni Tamást, a kerület momentumos polgármesterét, aki a lap kérdésére elmondta: már hallott a hírről, és ezek szerint fontolgatja is, hogy megpróbálkoznak valami hasonlóval.

A VI. kerület polgármestere azt nem ígéri, hogy tesz lépéseket az ügy érdekében, de beszélni fognak róla: „Mindenképp végiggondoljuk a héten, hogy van-e ennek realitása” – zárul az Azonnali beszámolója.

A héten átbeszéli a VI. kerület, el tudnak-e nevezni valamit Borisz Nyemcovról az orosz nagykövetségnél

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én. Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!