A Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építene egy dubaji milliárdos Rákosrendezőnél

A Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építene egy dubaji milliárdos Rákosrendezőnél

Felhőkarcoló. Képünk csak illusztráció (Fotó: Viktor Jakovlev / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapest a jövőben új felhőkarcolót kaphat, a VSquare értesülése szerint ugyanis egy dubaji üzletember már tárgyal a kormánnyal arról, hogy a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építsen a Rákosrendező vasútállomás közelébe – vette észre a Telex. Mint írták, annak a Mohamed Alabbarnak a cége jelentkezett a kormánynál, aki a világ legmagasabb épületét, a 828 méteres, Dubajban található Burdzs Kalifát is építette.

Az Emaar Properties egy 220-240 méteres felhőkarcolót építene, amely magasság meghaladná a jelenlegi budapesti rekordernek számító 143 méter magas Mol-tornyot. A cikk megjegyzi: a Zuglóba tervezett projekt radikálisan átalakítaná a főváros látképét, hiszen a vasútállomás lényegében a Hősök tere mögé esik, vagyis egy ide épített torony a tér szobrai és az Andrássy út épületei fölé magasodna. A VSquare úgy tudja, a cég nemcsak tornyot, de luxuslakásokat és irodablokkokat is építene a területre, amely jelenleg a MÁV tulajdonában van.