A Nat elleni tüntetés is elmarad a koronavírus miatt

A Nat elleni tüntetés is elmarad a koronavírus miatt

Forrás: http://diakparlament.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmarad, illetve későbbre halasztják a március 15-ére meghirdetett, a Nemzeti alaptanterv tervezett módosítása ellen tiltakozó tüntetést „járvány miatt” – tájékoztat honlapján a szervező Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom (ADOM, korábbi nevén: Független Diákparlament).

„Értesültünk a hatóságok kéréseiről, valamint arról, hogy március 15-én az állami és önkormányzati megemlékezéseket a járványhelyzet miatt kivétel nélkül le kellett mondani. A március 15-i oktatásügyi tüntetésünkön várható magas létszámra való tekintettel, valamint a résztvevők egészsége iránt érzett felelősség miatt a Nat bevezetése ellen és a 21. századi oktatásért szervezett tüntetést későbbi időpontra kell halasztanunk. Mivel jelenleg még nem látható előre pontosan a vírus lecsengése, ezért pontos időpontot csak a későbbiekben tudunk kijelölni a tüntetés megtartására.” – írják a szervezők.

„Azonban addig is számos oktatással foglalkozó civil-, szakmai és szakszervezettel egyeztetve jogi, szimbolikus és nyomásgyakorló lépésekre, valamint online kampányra is készülünk, amelyek kapcsán a konkrétumokat március 15-én fogjuk bejelenteni a különböző hírportálokon, valamint az esemény oldalán. Bízunk a megértésetekben, és reméljük, hogy minél hamarabb tüntethetünk veletek a 21. századi oktatásért!” – zárja a közleményt az ADOM Mozgalom.